Home Izdvojeno HDZ uzvraća udarac: Jedini cilj Milanovićevog paničnog rušenja zakonito provedene procedure izbora GDO je zaštita njega samog

HDZ uzvraća udarac: Jedini cilj Milanovićevog paničnog rušenja zakonito provedene procedure izbora GDO je zaštita njega samog

by Ante R.

HDZ je reagirao na današnje priopćenje iz ureda predsjednika RH u kojem se Zoran Milanović ponovno obrušio na premijera Andreja Plenkovića iznoseći lavinu optužbi zbog izbora Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika kojeg ni ovog puta nije štedio sa uvredama. Predsjednik je iznio lavinu optužbi i uvreda na račun izabranog kandidata ponavljajući tezu o sigurnosnoj provjeri Turudića i istaknuo da je odluka o njegovom postavljanju, budući da je obilježen HDZ-om, motivirana isključivo sa ciljem uspostave kontrole DORH-a i sakrivanja činjenica koje bi mogle dovesti do kaznenog progona samog premijera. 

Priopćenje Hrvatske demokratske zajednice u cijelosti:

“Uplašeni i histerični lažljivac Milanović razotkrio se do kraja i okreće pilu naopako. Sve što njega muči – svaljuje na predsjednika Vlade bez ikakvih argumenata. Čega se toliko boji što na čelo DORH-a dolazi osoba izvan tog sustava? Njegovi panični pokušaji rušenja već završene i zakonito provedene procedure za izbor glavnog državnog odvjetnika, imaju samo jedan cilj: Zaštitu njega samoga.

Prijetnja progonima, vrijeđanje novog glavnog državnog odvjetnika i miješanje u rad SOA-e, DORH-a i drugih nadležnih tijela – sve su to znakovi ozbiljne panike i straha. A ujedno i pokazatelj kako su institucije izgledale dok je on vodio Hrvatsku. Otvorenim zazivanjem kaznenog progona političkih neistomišljenika Milanović se vratio u neka bivša vremena – tamo gdje mentalno i ideološki i pripada.

Umjesto uloge predsjednika Republike koji bi trebao štititi Ustav i brinuti se o usklađenom djelovanju svih tijela državne vlasti, imamo Milanovića koji se otvoreno pridružuje oporbi u pokušajima destabilizacije vlasti. A sad je otišao korak dalje i spustio se na razinu političke komesarke SDP-a Mirele Ahmetović, koja isto želi privatizirati represivni aparat da progoni druge, a sebe i svoje štiti.

Za razliku od takvog pristupa, za našu Vladu tijekom cijelog mandata DORH je neovisna institucija, samostalna i lišena ne samo političkog već i svakog drugog oblika pritiska. Hrvatski sabor izabrao je novog glavnog državnog odvjetnika i ta je tema gotova.

Stalnim uplitanjem u proceduru za koju nije nadležan, Milanović radi svojih osobnih interesa izlazi izvan svih ustavnih i zakonskih okvira”, napisali su.

You may also like

Verified by MonsterInsights