Home Izdvojeno Hebrang udario po Primorcu: “Napustio je Hrvatsku u srpnju 1991. Sad laže da je dragovoljac”

Hebrang udario po Primorcu: “Napustio je Hrvatsku u srpnju 1991. Sad laže da je dragovoljac”

by Ante R.
Andrija Hebrang

Bivši ministar u nekoliko mandata opet se brutalno obrušio na kandidata HDZ-a za predsjednika Republike. Tako je u izjavi za portal Direktno iznio niz optužbi protiv Primorca od kojih neke imaju izuzetnu težinu.

Tako Hebrang, kojem je Primorac već bio protukandidat za predsjednika Republike, kada je direktno utjecao na glasače desnice i omogućio pobjedu lijevog kandidata Stipe Mesića. Sukob Hebranga i Primorca prepun je Hebrangovih optužbi na Primorčevu karijeru i domoljublje, a datira još od 2009. godine.

Tako Hebrang u izjavi za Direktno teško optužuje Primorca: “”Njegova kampanja je laž kao i čitav njegov život. On se sad pravi fin, mekan, tolerantan, a zapravo je najgrublji, najtvrđi i najneodgovorniji čovjek kojega sam u životu upoznao” izjavljuje Hebrang, pa nastavlja: “Napustio je Hrvatsku u srpnju 1991. Sad laže da je dragovoljac jer je dobio nekakvu potvrdu za tih par mjeseci te godine, ali ono što je važno naglasiti je da je napustio Hrvatsku prije nego što je prva granata pala na hrvatsko tlo”

Podsjećamo da se na društvenim mrežama pojavio nekakav dokument koji navodno potvrđuje da je Primorac dragovoljac Domovinskog rata, koji izaziva sumnju u autentičnost, pogotovo jer se radi o dokumentu koji navodi da je Primorac bio dragovoljac u vrijeme kada u Hrvatskoj nije bilo ratnih aktivnosti.

Hebrang napominje: “Napustio je Hrvatsku u srpnju 1991. Sad laže da je dragovoljac jer je dobio nekakvu potvrdu za tih par mjeseci te godine, ali ono što je važno naglasiti je da je napustio Hrvatsku prije nego što je prva granata pala na hrvatsko tlo, prve granate pale su na Osijek u srpnju 1991., a zatim su polovinom kolovoza su pale prve granate na Vukovar, ” napominje Hebrang, te dodaje “”Primorac je u to vrijeme već igrao golf u SAD-u. Laže da je dragovoljac, a potvrda koju ima ništa ne vrijedi. Zašto ga nitko neće pitati do kad je bio dragovoljac? Bio je dragovoljac prije nego je pala prva granata, a onda se vratio nakon Oluje kad je sve već bilo sigurno”

Hebrang objašnjava detalje oko Primorčeve akademske i znanstvene karijere: “Svoju znanstveno-nastavni status ostvario je u vrijeme dok je bio ministar tog resora. To je nešto nedopustivo i nezamislivo. I treće, izbačen je iz HDZ-a zbog povrede statuta i sad ga HDZ podupire, međutim to je sve sporedno. U prvi plan izbija ta pokvarena PR politika u kojoj ako platiš dobro agenciju oni će iz vuka napraviti janje. Primorac je vuk koji glumi janje, a hoće li na to nasjesti narod, to je stvar naroda”

Podsjećamo na tekst Hrvatskog glasnika o nevidljivoj kampanji Dragana Primorca, čija bi nevidljivost mogla biti i razlog svih optužbi koje upućuje Hebrang.

Biloglav objavio da u Zadru DP više nema gradskog vjećnika, egzodus traje i dalje

You may also like

Verified by MonsterInsights