Home Izdvojeno Herman: Spreman sam biti kandidat za gradonačelnika Zagreba ako to odluči stranka

Herman: Spreman sam biti kandidat za gradonačelnika Zagreba ako to odluči stranka

by Ante R.

– Mislav Herman, jedini kandidat za predsjednika zagrebačkog HDZ-a, rekao je u nedjelju da će konsolidiranje i stabiliziranje gradskoga odbora stranke biti prvi zadatak, poručivši kako je spreman biti kandidat za gradonačelnika ako tako odluče unutarstranačka tijela.

“Smatram da zahvaljujući svom dosadašnjem iskustvu i dugogodišnjem angažmanu u stranci mogu postići ono što je najbitnije za zagrebački HDZ a to je njegova brza konsolidacija i stabilizacija kako bi se pripremili za lokalne izbore na kojima ćemo Zagrepčanima ponuditi najbolju listu sa prepoznatim kandidatima za Gradsku skupštinu”, izjavio  je liječnik Herman nakon glasovanja na stranačkim izborima.

Najavio je i da će vrlo brzo nakon formiranja zagrebačkog HDZ-a na unutarstranačkim konzultacijama naći najboljeg kandidata za gradonačelnika Zagreba.

Nije želio konkretno odgovoriti na upit hoće li on kao predsjednik zagrebačke organizacije HDZ-a biti kandidat za gradonačelnika, poručivši kako će o tome odlučiti njihova unutarstranačka tijela.

“Ako unutarstranačka tijela odluče da sam to ja, spreman sam preuzeti tu odgovornost”, rekao je.

Podsjetivši kako je na izborima u srpnju predsjednik HDZ-a Andrej Plenković pokazao da se sa konsolidacijom i stabilizacijom stranke može napraviti jako puno, Herman je kazao da je u sve četiri izborne jedinice zagrebački HDZ postigao povijesni uspjeh.

To, poručio je, planiraju i ponoviti na lokalnim izborima u svibnju iduće godine. Smatra i da će tada HDZ preuzeti Grad Zagreb.

Upitan o suradnji sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem i problemima vezanim uz projekt sljemenske žičare, Herman je rekao da će suradnja s Bandićem ići i dalje podsjetivši i da je ta žičara, kao i rotor, bio jedan od HDZ-ovih kapitalnih amandmana.

“Žičara nam je izrazito važna i jasno da nismo presretni zbog ovoga što se sada o žičari piše i zbog novih elemenata koji su izašli u javnost”, kazao je. Poručio je i kako ne žele prejudicirati ničiju krivnju, pa niti gradonačelnika Bandića.

Herman je rekao i da su zagrebačkoj Gradskoj skupštini zatražili detaljno financijsko izvješće o projektu sljemenske žičare i kada ga prouče izaći će s daljnjim izjavama.

Herman je, na novinarski upit, najavio i da će na mjestu predsjednika zagrebačke Gradske skupštine zamjeniti Dragu Prgometa koji je dao ostavku na tu funkciju.

“Prva točka sljedeće sjednice zagrebačke Gradske skupštine, 8. prosinca, je razrješenje Prgometa i imenovanje mene. Možemo reći da je gotovo sigurno da sam od 8. prosinca novi predsjednik zagrebačke Gradske skupštine”, kazao je.

Herman je rekao i da će, zbog epidemiološke situacije, Skupština “biti hibridna” tj. po modelu kakve su i sjednice Hrvatskog sabora. To znači da zastupnici koji iz opravdanih razloga ne mogu nazočiti sjednici će sudjelovati u raspravi i glasovanju putem videolinka.
Članovi Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) danas biraju nova vodstva općinskih, gradskih i županijskih organizacija te HDZ-a Grada Zagreba.

Ukupno 209.271 članova stranke s pravom glasa na ukupno 576 biračkih mjesta, od čega u Gradu Zagrebu njih 17, bira po načelu jedan član jedan glas.

Hina

You may also like