Home Izdvojeno Ivan Kujundžić poručio Pupovcu: Milorade, svi oni koji su branili Hrvatsku za tebe su izdajnici tvoga, Vučićeva i Porfirijeva srpstva.

Ivan Kujundžić poručio Pupovcu: Milorade, svi oni koji su branili Hrvatsku za tebe su izdajnici tvoga, Vučićeva i Porfirijeva srpstva.

by Ante R.

Poznati hrvatski kipar i kroničar vremena, u svom prepoznatljivom stilu odgovorio je Miloradu Pupovcu na njegov tekst u Jutarnjem listu. Njegov odgovor bez intervencije u tekst prenosimo u cijelosti:

ODGOVOR PUPOVCU NA TEKST U JUTARNJEM LISTU
Milorade, kažeš: “Vlasti NDH, pobile su 340 tisuća Srba(!?),
“Ustaše srećem 35 godina, ali ovo u
Saboru dosad nisam doživio… Tuđman bi se
okretao u grobu da vidi što se događa u Kninu”. valjda i u Imotskom?
Oj’ Milodaru velikosrpstva!

Hoćeš li se ikada Milorade Pupovčev, baš ikad moći zaogrnuti Hrvatskom zastavom, kao što je to nedavno učinio bunjevački Hrvat i politički Vojvođanin, Tomislav Žigmanov, koji je sebi do grča moždane probave, dozvolio zaogrnuti se u Beogradu zastavom Srbije? Kao politički nomad veliko srpskog sveta, u karavani velikosrpske politike po Hrvatskoj, prije zaogrnut si plaštom srpske zastave s kojom natkriljen poput Belog orla, koji izravno provodi velikosrpsku Vučićevu, zapravo državnu politiku Srbije, što se očituje i ovih dana u tvom orlovskom; letu iznad “kukavičjeg gnijezda” mrki pogleda na Dinaru do Knin i do Imotskog.

Naravno ne želiš se u tim svojim vasionamani niti s jednim krilom zaogrnutu u hrvatsku zastavu s kockastim štitom i nikada vjerojatno, jer bi ti to izazvalo osjećaj zaogrnutosti u plašt političkog Hrvatstva, a to se nikako ne uklapaju u politiku srpskog sveta, koju provodiš na očigled hrvatskih vlasti I drugih mediokritetskih slugana, kako kažeš sa svojim sudjelovanjem u toj vlasti 25g., što sljepoće ili izvlačenja koristi sigurno.

Zapitaš ni se pred ogledalom koje to u zrcalu, onaj čovjek do proljeća ili od pramaljeća? Ovo je doista pitanje časti jer prije nepunih tri mjeseca bio si dio vlasti one Hrvatske i Plenkovićeve, koja ti i sad darove nudi suspektnim operativnim planom u “nemoralnoj ponudi” Srpskoj manjini. I to ti sad miriši ustaštvom, a koje bi Ti ovih dana pokuša progurati u Vladi i Saboru kroz novi okvir “copy-plan Z4”. Užas!.
Eto sad si ugrožen od istih hrvatskih vlasti jer sad “tvoji” Pupovci, nisu pri vlasti.
A navikli su se na vlast četvrt stoljeća.

I niti koji drugi Srbin ne može biti pri vlasti ako ga nije rukopoložio otac Porfirije ili Pupovac; ma dajte najte?
U, i pri hrvatskim vlastima u Republici Hrvatskoj, treba i može biti svaki hrvatski rodoljub i domoljub politički Hrvat, svaki građanin pa tako i Srbin, koji poštuje svoju domovinu Hrvatsku i jedini kriterij uopće mora i treba biti domoljublje i poštenje, pamet i znanje, sposobnost i kompetencije.

Hrvatska je Milorade umorna i razorena od politike mediokriteta trgovaca hrvatskom a bogami i srpstvom, od svih koji su pri vlasti kao slugani agendi i gremija, egida i političkog establišment, pretplatnika i na vast i na slast novca i hrvatskog narodnog imetka.

Tvoja i Milanovićeva hajke na Imotsku djecu, koju bi najrađe poslali na Golo Otok, kad bi mogli, baš kao što su vaši ideolozi nekoć slali imotske gimnazijalce, oca predsjedničkoga kandidata Tomislava Jonjića, Dinka, Matu Babića i Bruna i Zvonka Bušića…

Sejde Bajramovići, postala je tvoja nova sintagma zajedničkog nazivnikom za izdajica velikosrpstva u Hrvatskoj.
Tako si nedavno okarakterizirao hrvatskog branitelja Vukovara, Srbina Predraga Mišića, kao notornog Sejdu Bajramovića koji je nota bene ostao upamćen kao “poslušnik” Miloševićevu režima i terora na Kosovu.

Zato su ti svi Mišić i najnoviji Lički pravoslavni đakon koji je za Oluju zapalio svijeću svim hrvatskim braniteljima i svim žrtvama, izdajnici poput stanovitog druga Sejde Bajramovića

Zapravo svi oni koji su branili Hrvatsku za tebe su izdajnici tvoga, Vučićeva i Porfirijeva srpstva.

Sad tražiš od Milanovića, Budalića, Plenkovića i drugarice pravobraniteljice da zaštite ustavni poredak Republike Hrvatske od Imotske djece, na što mu je Plenković odgovorio, kako je on Zoran Milanović kršitelj ustava.
S najnovijim iznesenim ciframa, a zapravo je 350 000. tisuća srpskih laži a ne žrtava, ne doprinosiš suživota niti integraciji već proaktivno djeluješ i “dejstvuješ” na novim sukobima pa tako do ostvarenje vjekovnoga sna; svi Srbi u jednoj velikoj Srbiji.
I bilo kakva omotanost u hrvatski nacionalni stijeg i zastavu, sigurno bi ti izazvala mučnine koje ne bi preživjelo srce “krajiško i junačko”, koje se očituje upravo u ushićenosti iznošenja neistine, a zapravo institucionalizirane velikosrpske laži od milijun ili barem od 350 000 tisuća ubijenih Srba u NDH.

Pazi da te vascijelo srpstvo ne optuži, umanjuješ s miliju na 350t.
Tvoja najnovija iznesena laži od 350 tisuća ubijenih Srba u NDH, u sukobu i sa nedavnom izjavom episkopa Jovana Čulibrka, koji je za tu produkciju laži rekao: “Preuveličavanje srpskih žrtava u Jasenovcu tijekom Drugog svjetskog rata državni je projekt Srbije”.

Tu će ti minustrica Obiljen biti izdašna s parama, u poučavanju omladine o strašnom logoru u Jasenovcu ali samo do 45., ovaj drugi dio žrtava partizansko komunističkih zločina koji su također ubijani u Jasenovcu do 50., mačku o rep, ni spomena niti naznaka mogućeg istraživanja.

To sad znači kako novim stavkama operativnog plana postaješ stanoviti mecena i fabrikant u institucionaliziranju velikosrpske laži i politike srpskog sveta, u zarobljenoj teritoriji nacionalne pameti i memorije i Hrvata.
Duvate na Obrambeni i Domovinski rat i čistoću obrane naših ognjišta i domova od vaše JNA i četnika, sunarodnjaka koji su palili i klali po Hrvatskoj što nikad ne izlazi kao istina preko vaših usta.

Nikad ne spominjete genocidi u Vukovaru i masakr na Ovčari i u Škabrnji ni urbicid niti kulturocid stotina crkava i sakralna objekata, zapravo ništa vam nije bilo sveto.

U Hrvatskoj je preko 400 ubijene i 1200 ranjene djece od Srbskih granata i metaka a vi ste poput vaših istomišljenike, tisuću puta ponovili jedino malu Zec.

Kažeš za Domovinski rat: “Na žalost, koliko god neki romantizirali ili moralno estetizirali Domovinski rat uspoređujući ga s “čistoćom gorskog potoka” ili “dječjih očiju”, i Domovinski rat ima svoje ozbiljne tamne strane”.
Valjda misliš na svoju romantičarsku 1994., kad si se tih dana snažno zauzimao za međunarodni subjektivitet SAO Krajine, a ni Granić ti nije pomogao, ali vas je zato sustigla narodna; o sebi se zabavili.

Nije to bio romantičarski rat već mračan i nepravedan rat agresije JNA crvene zvijezde petokrake i četničke kokarde na Hrvatsku i nije se tu moglo estetizirati, to nije bila umjetnost ali je bilo naše umijeće ratovanja, u kojoj su hrvatski branitelji Zenge i HOS, vaše ljubimce JNA i (po)četnike, porazili srcem i s lovačkim puškama, još u početku, a poslije je to doista bilo umijeće ratovanja Hrvatske vojske i državničko umijeće Dr.Franje Tuđmana.

Naravno prepoznali ste taj romantičarski duh neku večer i u Imotskom, baš onako to bijaše 91. uz “Imotski ne zaboravi: i Juru i Bobana, ali to je tada bila najsnažnija snaga protiv yugo četničkog agresora i to je jedina i puna istina, o kojoj je s razumijevanjem govorio veliki ratni humanitarac hrvatski Židov Slobodan Lang

I današnji mladi naraštaja Hrvata svoje osjećaje prema domovini Hrvatskoj temelji na Obrambenom i Domovinskom ratu i na kršćanskim vrijednostima i našem kulturnom identitetu, a ne na nikakvom nacifašizmu od 80. ili 35. koje te proganjaju, od uspostave Hrvatske države i te neprihvaćenoj Hrvatske kao političkog subjektiviteta i činjenice.

 Penava sve dogovorio s Plenkovićem, bit će zajednički kandidat za gradonačelnika Vukovara, za uzvrat SDSS ulazi u Vladu

Tih tvojih 35. godina u politici obilježeno je žvljenjem Balvan revoluciji velikosrpskih krajišnika, čija se politika nastavlja do danas, “oplemenjena” tzv. mirnom reintegracijom, nedopustive politike učenja i dan danas “dviju povijesti”,
No Milorade, nisi se osvrnuo do danas na mlade srbijanske olimpijce, koji slave uz četničke pjesme Krajini, a koje mi ne bi palo na pamet suditi niti ih zatvarati dok god se onako daleko “lepo vesele” i nemaju nakanu na “feštu” put Hrvatske!
Jer za Hrvatsku smo spremni; braniti ju životima, znanjem i ljubavlju!

ESKALACIJA BUNTA Danas u Hrvatskoj ima više pripadnika HOS-a nego u Domovinskom ratu, krivi su podjednako vlast i oporba

Hodak: Domovinski rat donio nam je i pobjedničku toleranciju prema takvima kao što su Klasić, Dragan Markovina, Ivo Goldstein, Tihomir Jakovina i ostalo…

 

You may also like

Verified by MonsterInsights