Home Izdvojeno Ivan Penava aklamacijom postao novim predsjednikom Domovinskog pokreta: ”Od Lijepe naše napravili su tužnu njihovu”

Ivan Penava aklamacijom postao novim predsjednikom Domovinskog pokreta: ”Od Lijepe naše napravili su tužnu njihovu”

by Ante R.

Domovinski pokret odabrao je novog predsjednika stranke. Na čelo je, nakon Miroslava Škore, došao Ivan Penava. Članovi stranke dočekali su tu odluku pljeskom i skandiranjem.

”Nismo ovdje zato jer je pred nama Hrvatska za koju su se borile tisuće generacije. Ovdje smo zato jer nemamo drugu domovinu. Domovina je jedna i jedina, baš kao i majka. Zato smo ovdje. Zato smo se okupili oko ideje Domovinskog pokreta. Ustali smo protiv beznađa i malodušnosti, protiv puzajuće i okupacije i licemjerja, ustali smo protiv svih onih koji su od Lijepe naše napravili Tužnu njihovu, državu koja takvima čak nije niti domovina”, poručio je u govoru Ivan Penava.

Gradonačelnik Vukovara jedini se kandidirao za mjesto predsjednika stranke, a odabran je na izvanrednom saboru stranke. Osim izbora novog predsjednika stranke, na dnevnom redu sabora su i izmjene Statuta stranke, prenosi Dnevnik.hr.

Uskoro opširnije.

You may also like