Home Izdvojeno Iznenađenje u HDZ-u. Ni Josip Šarić ni Nikola Mažar već Ivan Bosančić na čelu županijskog HDZ-a

Iznenađenje u HDZ-u. Ni Josip Šarić ni Nikola Mažar već Ivan Bosančić na čelu županijskog HDZ-a

by Ante R.

 Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić izabran je za vršitelja dužnosti predsjednika HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije, nakon što je prije nekoliko dana na mjesto dotadašnjeg predsjednika stranačke organizacije ostavku podnio bivši ministar obrane Mario Banožić.

Zahvaljujući se na ukazanom povjerenju, Bosančić je u objavi na društvenim mrežama poručio kako je pred članovima stranke u Vukovarsko-srijemskoj županiji intenzivan period u kojem će snaga zajedništva članova HDZ-a igrati ključnu ulogu.

“S jasnim ciljevima podizanja kvalitete života stanovnika svih naših gradova i općina, posebnim naglaskom na rastu gospodarstva, stvaranju novih radnih mjesta i općenito unaprjeđenju životnog standarda, ulazimo u nove izazove u kojima možemo biti sigurni u snažnu potporu premijera Andreja Plenkovića i Vlade RH. Želim napomenuti kako ovaj novi trenutak neće utjecati na moje gradonačelničke obveze jer okružen sam vrijednim i sposobnim ljudima te ću uz njihovu pomoć sve svoje zadaće izvršavati s jednakim predanim pristupom kao i do sada”, navodi Ivan Bosančić.

Prije nekoliko dana na mjesto predsjednika HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije ostavku je podnio bivši ministar obrane Mario Banožić koji je u studenom prošle godine prouzročio prometni nesreću u kojoj je jedna osoba poginula te je, nakon što mu je utvrđena krivnja, ubrzo smijenjen s mjesta ministra obrane.

Policija je protiv Banožića podnijela kaznenu prijavu za izazivanje prometne nesreće, a Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima početkom siječnja pokrenulo istragu.

Na poziciji predsjednika vukovarsko-srijemskog HDZ-a Banožić se nalazio od studenog 2020. godine i pobjede na unutarstranačkim izborima.- Hina