Home Izdvojeno Jandroković: Najvažnije smanjiti brojke, o odgovornosti će se razgovarati kasnije

Jandroković: Najvažnije smanjiti brojke, o odgovornosti će se razgovarati kasnije

by Ante R.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković istaknuo je u nedjelju kako je sada najvažnije smanjiti broj zaraženih u Hrvatskoj pridržavanjem mjera, a da će se o tome tko snosi odgovornost za visoke brojeve zaraženih i umrlih, razgovarati kada za to dođe vrijeme.

“U ovom trenutku najvažnije je da svi učinimo napor kako bi se brojke smanjile. Dakle, i oni koji su odgovorni, koji propisuju mjere, ali i svaki građanin nosi svoju odgovornost”, kazao je Jandroković odgovarajući na pitanje tko je odgovoran što je Hrvatska najgora u Europi po broju oboljelih na 100 tisuća stanovnika.

Dodao je da će se o odgovornosti “razgovarati kada za to dođe vrijeme”, apeliravši na građane da se drže mjera.

“Svako od nas mora osjećati odgovornost da provodi i drži se mjera, jer te mjere su jedini način da izađemo iz ovako visokih brojki”, poručio je Jandroković. Pozvao se i na izjavu glavne epidemiologije Slovenije, koja je kazala da učinak epidemioloških mjera ovisi o tome kako ih ljudi primjenjuju.

Jandroković ispred Zagrebačke katedrale kazao i da eventualno postroženje postojećih mjera nakon 21. prosinca ovisi o brojkama koje su i dalje visoke, ali da o njihovom potencijalnom uvođenju ne može reći ništa novo u odnosu na ono što je javnost čula od Stožera, koji vodi brigu o mjerama.

Upitan je li Hrvatska ipak zakasnila s donošenjem strožih mjera, Jandroković je kazao da je o tome teško govoriti.

“Nažalost, nakon ljeta brojke su u cijelom svijetu otišle gore. Neke zemlje su se zatvorile ranije, neke kasnije, toliko je različitih slučajeva, ali ako pogledate brojke od početka epidemije do danas, tu je Hrvatska negdje u sredini”, smatra Jandroković.

Hina

You may also like