Home Analiza Kreće li Hajduk po Sopića umjesto Gattusa, mogu li Bilić i Kalinić spasiti sezonu

Kreće li Hajduk po Sopića umjesto Gattusa, mogu li Bilić i Kalinić spasiti sezonu

by Ante R.

Hajduku se pruža prilika napraviti rotaciju na trenerskom mjestu, no za to treba imati pregovaračkog umijeća i nagovoriti kontroverznog Talijana da pristane na sporazumni raskid ugovora i da na njegovo mjesto dovedu sad već bivšeg stratega Rijeke.

U ovom trenutku to je za Hajduk možda spasonosno rješenje, spasit će blagajnu od 1,5 milijuna eura godišnje koliko iznosi Gattusova plaća, te osloboditi prostor za dovođenjem nekih pojačanja jer prijelazni rok još uvijek traje, a igrača na tržištu još uvijek ima. I slijepcima je jasno da Gattuso nije taj i da bi trener koji je prošle sezone vodi bitku s Dinamom do samog kraja za titulu bila u ovom trenutku spasonosno rješenje za sve.

Razlika između ova dva trenera je velika, dok Gattuso inzistira na totalnom profesionalizmu i s igračima nema izgrađen prijateljski odnos, već je u stanju riješiti se igrača zbog sitnice, kod Sopića je način vođenja ekipe potpuno drugačiji, on izgrađuje homogenost i zajedništvo, njegova je zadnja, ali za razliku od Gattusa podiže voljni momenat i diže pozitivnu atmosferu u ekipu, što Hajduku u ovom trenutku nedostaje.

PRESUDITI ĆE MU UDRUGA NAŠ HAJDUK Znate li koliko engleski mediji daju Gennaru Gattusu na klupi Hajduka

Riješe li Bilić i Kalinić odnose s Gattusom, pristane li Talijan na sporazumni raskid ugovora, Hajduk bi se brzo mogao konsolidirati i spriječiti do zimskog prelaznog roka da mu se Dinamo odvoji na nedostižnu prednost, što bi bilo dobro i za hrvatsku ligu i za hrvatski nogomet. Ostanak Gattusa i eventualni odlazak kroz par mjeseci ne smije biti rješenje.

GATTUSO POJEO BUDŽET Predsjednik Hajduka otkrio gorku istinu, klub mora prodavati da bi preživio, nema novaca za pojačanja

You may also like

Verified by MonsterInsights