Home Izdvojeno KRENUO KONAČNI OBRAČUN Slavonci u velikoj bitki, dignute sve zračne i zemaljske snage, ovo će biti rat do istrebljenja

KRENUO KONAČNI OBRAČUN Slavonci u velikoj bitki, dignute sve zračne i zemaljske snage, ovo će biti rat do istrebljenja

by Ante R.

U Osijeku traje borba protiv komaraca u vodi, na zemlji i u zraku i daje dobre rezultate. Mjerenja učinkovitosti tretmana pokazuju da je suzbijena najezda poplavnih komaraca, čija su legla aktivirali visoki vodostaji rijeka. U gradskoj upravi kažu da je bitka s tom generacijom komaraca dobivena. Do sada je provedeno 100 tretmana, a na borbu s komarcima potrošeno je 900 tisuća eura. Borba se i dalje nastavlja, a u njoj važnu ulogu imaju i dronovi.

Pojedina područja Osijeka po prvi puta bit će larvicidno tretirana dronovima. Foto: Arhiva

“Dron ima kamere koje lociraju vodenu površinu unutar vegetacije, a vi znate kakvo je poplavno područje oko Osijeka, to su većinom šume i u njima ima lokacija koje su prekrivene vodom i na toj vodi su ličinke. Dron ih točno locira, odredi nam površinu te lokacije i tako možemo znati koliki postotak biološkog sredstva moramo staviti za uništavanje ličinki”, dodao je.

Objasnio je da se tu radi o biološkom sredstvu koje djeluje samo na ličinku komarca. “To je bakterija kojom se ličinka komarca hrani u svojem drugom i trećem stadiju” naglašava Vađić, a ono što je važno, je djelovati dok komarci iz tih legla ne izađu i to je najteži dio, piše Danas.hr.

You may also like

Verified by MonsterInsights