Home Izdvojeno ‘KRONIKA ZLOČINA U MODRIĆIMA’ Prikazan dokumentarac o ubojstvu Modrićeva djeda. Svjedokinja: ‘Ubili su ga dok je išao hraniti koze, baka se krila u kući i preživjela’

‘KRONIKA ZLOČINA U MODRIĆIMA’ Prikazan dokumentarac o ubojstvu Modrićeva djeda. Svjedokinja: ‘Ubili su ga dok je išao hraniti koze, baka se krila u kući i preživjela’

by Ante R.

U četvrtak, 26. siječnja, u Maslenici je premijerno prikazan film “Kronika zločina u Modrićima”, čime se obilježila 30. godišnjica ubojstva sedmero nevinih civila u tada okupiranom području tijekom Domovinskog rata.

Riječ je o dokumentarcu Luke Klapana, redatelja i slikara rodom iz Pridrage pored Zadra, a film “Kronika zločina u Modrićima” govori o stradavanju nevinih civila, među kojima je bio i Luka Modrić, djed našeg kapetana reprezentacije.

Osim Luke Modrića, tada su ubijeni Stipe Zubak, Zorka Zubak, Ivan Maruna, Manda Maruna, Božica Jurčević i Martin Bužonja. Svi su bili starije dobi, a obdukcijski nalazi pokazali su da su ubijeni hicima iz vatrenog oružja, i to uglavnom s leđa. Modrićev djed stradao je nakon što je dostavio hranu onima koji su se skrivali po šumi. Nakon toga se vraćao kući kako bi pustio stoku na ispašu.

Jedan od skrivenih rođaka je kratko nakon njegovog odlaska vidio automobil s pripadnicima srpskih parapostrojbi, a sljedećeg dana u blizini je pronađeno Modrićevo tijelo. “Bio sam predaleko, tako da nisam vidio tko su ti ljudi. No bio sam uvjeren da je riječ o pripadnicima tzv. specijalnog voda milicije SAO Krajine. Otišli su u smjeru zaseoka, tamo se zadržali neko vrijeme te potom otišli put Obrovca”, ispričao je ranije jedan svjedok, piše Večernji.

Druga svjedokinja, kako piše 24sata, kazala je, pak, da su Modrićeva djeda ubili dok je išao hraniti koze, a svjedovi tvrde i da je za njegovo ubojstvo kriv Željko Badža, bivši zapovjednik specijalne jedinice policije na obrovačkom području. “Modrićeva djeda ubili su dok je išao hraniti koze, baka se krila u kući i preživjela”, kazala je svjedokinja.

You may also like