Home Izdvojeno Krvoproliće u Coloradu, najmanje deset smrtno stradalih među njima i policajac

Krvoproliće u Coloradu, najmanje deset smrtno stradalih među njima i policajac

by Ante R.

– Više ljudi, među kojima je i policajac ubijeno je u ponedjeljak u pucnjavi u trgovini u Boulderu, u saveznoj američkoj državi Kolorado, nakon koje je uhićen osumnjičeni počinitelj, izvijestila je tamošnja policija.

Policija je navela da nije poznat motiv nasilja do kojeg je došlo oko 15 sati po lokalnom vremenu u prehrambenoj trgovini King Soopers na području Bouldera, gradu oko 45 kilometara sjeverozapadno od Denvera.

Načelnik policijske uprave Boulder Kerry Yamaguchi rekao je na konferenciji za novinare da je u incidentu ubijeno više ljudi te da je među njima policajac Bouldera, dok je državni odvjetnik Michael Dougherty rekao da će broj mrtvih kasnije biti objavljen.

Video snimke s mjesta događaja koje su emitirale lokalne televizijske postaje prikazale su bradatog muškarca u boksericama kojeg u lisicama odvode iz trgovine i ubacuju u vozilo hitne pomoći. Prema tim snimkama čini se da je osumnjičeni imao krvavu nogu.

Za drugi incident koji se dogodio u pet kilometara udaljenoj stambenoj zgradi pokazalo se da nije povezan s pucnjavom u trgovini.

Muškarac koji je sa suprugom bio u trgovini rekao je za televiziju KCNC da je čuo tri snažna udarca koji su zvučali kao pucnji te da je s ostalim kupcima trčao iz stražnjeg dijela trgovine.- Hina