Home Izdvojeno Kupili ste dres Vatrenih na tržnici, ne nosite ga na EURO, mogli bi platiti stravičnu kaznu

Kupili ste dres Vatrenih na tržnici, ne nosite ga na EURO, mogli bi platiti stravičnu kaznu

by Ante R.
Navijači na Opus areni

Prije dvije godine nogometna javnost se zgražala nad strogim pravilima i zakonima katarskih emirata. Alkohol nije bilo moguće lako nabaviti, a ni ostale “usluge” koje cvjetaju za vrijeme velikih natjecanja bile su nedostupne. Povratkom nogometa na stari kontinent, pojavila se nova regulativa koja će najskuplje koštati one koji imaju najmanje.

Poznato je da nogometni dresovi, originalne replike odjeće koju gledamo na nogometnim utakmicama, mogu doseći vrlo visoke cijene. Tako je primjerice posve uobičajeno da posljednji dres velikana poput Reala Madrida ili pak francuske reprezentacije dosegne iznose od 100 ili više eura. Mnogi si to ne mogu priuštiti pa pribjegavaju kopijama i lažnjacima koji predstavljaju kršenje zakona no ovog puta njemačke vlasti ne namjeravaju pojačati kontrole uvoza već kažnjavati one koji takve proizvode nose.

5000 eura za lažni dres
Tako je primjerice sportski analitičar Alex Hemming otkrio koliko će takav prekršaj koštati navijače: “Nošenje lažnih nogometnih dresova krši zakon o zaštitnim znakovima, posjedovanje jednog može rezultirati kaznom od 5000 eura.”

S druge strane, Merrick Haydon, izvršni potpredsjednik britanskog ogranka sportske marketinške agencije rEvolution, ipak ima suosjećanje za navijače koji si na drugačiji način ne mogu priuštiti toliko drage simbole. “Potrebno je zaštititi službene partnere i nositelje prava, ali također suosjećam s navijačima,” rekao je za popularni LADbible, prenosi Gol.hr.

Na kraju je još dodao kako “s tržištem lažnih nogometnih dresova koje doživljava vrhunac tijekom međunarodnih turnira poput Eura i Svjetskog prvenstva, razumljivo je da mnogi biraju jeftinije opcije zbog visokih cijena službenih dresova.”

Šuška se kako će financijski biti kažnjeni i oni koji konzumiraju alkohol na ulicama nekih gradova domaćina, a isto će vrijediti i za buku koja se neće tolerirati od 22 sata do 6 sati ujutro.

U Njemačkoj nema ‘popusta’
Ni to nije sve. Bez obzira na posebitost ove smotre koja će ugostiti stotine tisuća navijača kroz mjesec dana trajanja, Njemačka ne namjerava popuštati navijačima i tolerirati inače kažnjivo ponašanje.

IZBORI KOJI NIKOGA NE ZANIMAJU “Ma kakvi izbori, idem u ribičiju, ne želim dati glas nekome tko će u pet godina zaraditi više nego ja cijeli život”

Kako će sve ovo izgledati u praksi, saznat ćemo sredinom lipnja kada kreće velika europska smotra. Organizacija bi morala biti na visokoj razini, Nijemci su organizirali Svjetsko prvenstvo 2006. godine i u potpunosti uspjeli zaluditi planetu, Još malo i opet sve kreće ispočetka.

VIDEO/ “NAJBOLJA KAD JE NAJTEŽE” – HNS predstavio novu službenu himnu hrvatske nogometne reprezentacije

You may also like

Verified by MonsterInsights