Home Izdvojeno Lijeva oporba se ujedinila, idu po pobjedu i rušenje HDZ-a, desna oporba kao rogovi u vreći

Lijeva oporba se ujedinila, idu po pobjedu i rušenje HDZ-a, desna oporba kao rogovi u vreći

by Ante R.
SDP i partneri, N1

U središnjici SDP-a u utorak popodne održani su sastanci čelništva stranke s lijevo-liberalnim strankama, osim Socijaldemokrata, o načinu izlaska na predstojeće parlamentarne izbore te o prosvjedima najavljenima za 23. ožujka.

“Ovo je 10 političkih stranaka koje razumiju u kakvom se trenutku Hrvatska nalazi i u kojem nas smjeru gura HDZ. Dogovorili smo da ćemo na ovim izborima nastupiti zajedno!”, najavio je predsjednik SDP-a Peđa Grbin. – “Ovo je koalicija za bolju Hrvatsku”, dodao je.

Dalija Orešković optužila je HDZ da je oduzeo građanima pravosuđe. “Moja želja je da kroz koaliciju raspravimo koji su temelji države i kako ih ispraviti.” Zalaže se za jasna pravila koja jednako vrijede za sve. “Ako tome mogu doprinijeti, ja ću dati sve od sebe. “Naš zajednički cilj je da smijenimo HDZ i uvedemo red. Naše nesuglasice smo ostavili po strani”, kazao je Ivica Puljak.

Čeka nas puno dogovora i pregovora, ali idemo zajedno mijenjati Hrvatsku”, dodao je Grbin.
Osvrnuo se i na točkastu koaliciju s Možemo!. “Mi ćemo razgovarati i o tome i o nastupu u pojedinim izbornim jedinicama. Dok razgovori ne završe nećemo to komentirati.”

Tko bi bio kandidat za premijera? “Ja sam kandidat za predsjednika Vlade kojeg je SDP istaknuo, a ovo su kolege s kojima idemo u pobjedu i bit će to ona opcija koja bude najjača na izborima, a to nije sporno”, rekao je Grbin. Osim SDP-a na sastanku su bili Fokus (Davor Nađi), IDS (Dalibor Paus), PGS (Darijo Vasilić), Reformisti (Radimir Čačić), Centar (Ivica Puljak), Radnička fronta (Denis Geto), Stranka s imenom i prezimenom (Dalija Orešković), Glas (Anka Mrak Taritaš) te HSS (Krešo Beljak), prenosi N1.

You may also like