Home Izdvojeno LUKAVI PLAN Pupovac žestoko prijeti: Ako manjine ne budu zadovoljne kadrovskim ili programskim prijedlogom, povući će svoju podršku vladi

LUKAVI PLAN Pupovac žestoko prijeti: Ako manjine ne budu zadovoljne kadrovskim ili programskim prijedlogom, povući će svoju podršku vladi

by Ante R.

Milorad Pupovac, predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), rekao je u intervjuu za HRT da SDSS nije dao potpis za stvaranje vlade, premda su manjine deklarirale podršku Andreju Plenkoviću.

“Što se tiče vladajuće većine, mi ćemo biti u svom specifičnom položaju u saboru”, kazao je. Na pitanje što znači specifičan položaj, Pupovac je rekao kako to znači da će biti izvan vladajuće koalicije. “Najvažnije je sada kako će izgledati program vlade i kako će izgledati kadrovska rješenja”, kazao je.

Dodaje da, ako manjine ne budu zadovoljne kadrovskim ili programskim prijedlogom, mogu povući svoju podršku vladi. Pupovac kaže kako nema većine bez manjina bez obzira na to što je na jednu manjinu grubo nasrnuo i što je povedena kampanja političke segregacije, kako kaže.

Vjeruje da Plenkoviću nije bilo lako donijeti odluku o koaliciji s DP-om. “Ući u politički savez sa strankom koja poziva na kršenje temeljnih ustavnih vrijednosti RH, kao što je nacionalna ravnopravnost i kao što je demokratski politički pluralizam, sasvim sigurno nije bila jednostavna odluka ni za premijera, kao ni za naše kolege koji su dali potpis Plenkoviću da može s ostalim potpisima otići kod predsjednika Republike”, rekao je Pupovac. Smatra kako je cijela politička scena otišla u desno zahvaljujući, kako kaže, potpuno nerazumnoj kampanji koju je poveo predsjednik Republike.

“Domovinski pokret je ekstreman”
Pupovac tvrdi da je Domovinski pokret ekstreman po nizu elemenata.
“Zar nisu oni vodili nasilnu kampanju protiv ćiriličnog pisma, jednog pisma civilizacijske, slavenske, svjetske pismenosti? Nisu li oni bili ti koji su poticali i podržavali maloljetničko nasilje u Vukovaru, usmjereno prema pripadnicima srpske zajednice, a onda se proširilo i na sve druge mlade ljude u Vukovaru”, upitao je Pupovac i dodao, među ostalim, da su oni nastojali protjerati SDSS s političke scene, a i njega.

Pupovac je rekao kako nije razmišljao o tome da se povuče s političke scene. “Uz sve svoje slabosti, ja imam odgovornost za politički posao koji sam preuzeo u predstavljanju Srba u RH i odgovornost za demokratske vrijednosti u Hrvatskoj koje sam preuzeo još 80-ih godina”, rekao je.

“Jamstvo stabilnosti ovisi o Plenkoviću”
Dodaje kako od tih odgovornosti ne bježi, ali i ne da nikome da preuzme tu odgovornost ili da ga, kako kaže, polomi kako ne bi bio u stanju tu odgovornost nositi. Na pitanje koliko će ova vlada biti stabilna Pupovac je rekao kako je to teško reći jer to ne ovisi samo o DP-u, ali ni samo o HDZ-u. To ovisi, kako kaže, o dobrom dijelu političke scene u Hrvatskoj.

“Jamstvo stabilnosti vlade ovisit će o političkoj vještini Andreja Plenkovića, ali ovisit će i o političkoj odgovornosti drugih aktera na političkoj sceni”, rekao je.

Pupovac naglašava kako se i druge zemlje suočavaju s ekstremno desnim političkim strankama, ali demokratske stranke, kako kaže, reagiraju na to i stvaraju potreban dijalog i štite svoju demokraciju od takvih izazova.

“Mi svojim biračima ne moramo ništa objašnjavati”
Mi svojim biračima ne moramo ništa objašnjavati. Moramo im samo objasniti kako ćemo osigurati da se njihova prava i potrebe mogu i dalje poštovati, tvrdi Pupovac.

Izjavio je da u našoj državi ima onih koji žele da nema Srba u Hrvatskoj te da su takvi ljudi opaki neprijatelji ove zemlje. Pupovac kaže kako udaljavanje predstavnika manjina iz vlade predstavlja i simbolički i funkcionalno veliku prepreku za ostvarivanje prava manjina.

Govorio je i o listu Novosti i rekao, među ostalim, da te novine nisu najveći problem medijske scene u Hrvatskoj, piše HRT.

Ursula von der Leyen izjavila je jučer u Splitu da će Europska komisija će imati povjerenika za obranu, hoće li to biti Plenković?

Napali Zorana Pusića usred Zagreba: Tako grubo, krvoločno formulirano u zadnjih 20 godina nisam doživio

 

You may also like

Verified by MonsterInsights