Home Izdvojeno Mario Radić: Podržavanje saborske većine, time i vlade ne ovisi o nama već o Plenkoviću

Mario Radić: Podržavanje saborske većine, time i vlade ne ovisi o nama već o Plenkoviću

by Ante R.

Nakon što je predsjednik Domovinskog pokreta prekjučer u Vukovaru na sastanku s ministrom Bačićem da saborska većina nije upita, a to isto ponovio jučer u Osijeku ubrajajući i članove novog kluba, odnosno onih koji su napustili Domovinski pokret nakon skandala na unutarstranačkim izborima.

Osim Penave da saborska većina ima 78 zastupnika, što znači i trenutno dva bivša člana Domovinskog pokreta, Igora Peternela, Krešimira Čabaja, ali i neovisnog zastupnika Lackovića koji je ušao na listi DP-a u IV izbornoj jedinici, ali nije član kluba, i ministar Bačić je potvrdio da saborska većina broj 78 zastupnika. Ako se računaju Peternel, Čabaj i Lacković onda je podrška u Saboru 79 zastupnika, a ako Penava i Bačić ne računaju na te ruke, postavlja se pitanje o kojim se to rukama radi. Aktivacijom mandata dr. Biloglava klub po saznanjima nove političke stranke koja će nastati do njegove aktivacije mandata bit će najmanje tri, što je na granici saborske većine i u slučaju da se klubu pridruži Lacković ili neki spavač u redovima kluba Domovinskog pokreta saborska većina bi bila upitna.

Na pitanje postavljeno iz Novog lista o tome podržavaju li bivši članovi saborsku većinu Radić je odgovorio:
– Ovako, pristali smo na provedbu koalicijskog sporazuma, koja nam se, moram priznati, nije baš svidjela. Zato ćemo mi najnormalnije sjesti s vladajućima i reći im koji su otprilike naši zahtjevi. Ako ih oni ne prihvate, mi ćemo u Saboru biti oporba. Mi nismo Most da ćemo pod svaku cijenu bježati od bilo kojeg oblika vlasti. Političko-ideološki dio koalicijskog sporazuma HDZ-a i Domovinskog pokreta uopće se ne realizira i na tome ćemo mi inzistirati.

“GDJE JE NESTAO ČOVJEK” Primorac, HDZ-ov kandidat za predsjednika Republike je nevidljiv i ne definiran, zašto?

Ključne su nam politike, programski okvir koalicijskog sporazuma, ne pozicije. Sve će, mislim, biti jasno do početka zasjedanja Sabora, objasnio nam je Radić polazište stranke koju će formirati s drugima koji su se našli izvan Domovinskog pokreta.

Iz ove izjave jasno je da podrška budućeg kluba nove političke opcije i nove parlamentarne stranke ne ovisi o njima već isključivo o Plenkoviću koji će morati taj klub prihvatiti kao političku realnost i ispoštivati njihove zahtjeve jer u suprotnom saborska većina postaje upitna. U tom slučaju Penava i Domovinski pokret naći će se pred zidom, a on je sudjelovanje u koaliciji s Miloradom Pupovcem i SDSS-m.

Hebrang udario po Primorcu: “Napustio je Hrvatsku u srpnju 1991. Sad laže da je dragovoljac”

You may also like

Verified by MonsterInsights