Home Izdvojeno Mate Kovačević – Smiju li sankcije Rusiji, Srbiju učiniti europski i hrvatski prihvatljivom?

Mate Kovačević – Smiju li sankcije Rusiji, Srbiju učiniti europski i hrvatski prihvatljivom?

by Ante R.

Mate i Pero Kovačević – “U ime naroda”: Je li Hrvatska talac sukoba Milanovića i Plenkovića?

U večerašnjoj emisiji “U ime naroda” u studiju s Matom Kovačevićem a telefonski s Perom Kovačevićem razgovaralo se o sukobu na vrhu države izneđu Milanovića i Plenkovića, s polazišta – postaje li hrvatska država talac toga sukoba?

Pero Kovačević je precizno objasnio ustavno-pravne pretpostavke pitanja potencijalne obuke ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj, gdje su se i on i Mate Kovačević složili da se tom i drugim pitanjima od državnog značaja nikako ne smije pristupati navijački.

Gledatelji će čuti zanimljive elaboracije i mišljenja o svojevrsnoj političkoj inverziji u režiji ljevice u Hrvatskoj, koja je imala i ima gotovo relativistički i opravdavajući odnos prema agresiji Srbije na Hrvatsku, a istodobno gorljivo zastupa obranu Ukrajine, i protiv je agresorske Rusije.

Razgovaralo se o fenomenu etiketiranja i promjeni modela, od fašista, preko antivaksera do Putinista, pa su sugovornici postavili tezu da je izgleda konačno odzvonilo fašizmu, s tim i antifašizmu.

Smije li Hrvatska, ali i Europa pred Srbiju kao razdjelnicu postavljati samo sankcije Rusiji i priznanje Kosova, a zanemarivati agresije na Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Kosovo? Zašto bi srpske agresije bilo europski ignorirati a osuđivati rusku agresiju, te, je li stvarni hrvatski interes ulazak Srbije u EU?

Ima li hrvatska država perspektive bez snažnog saveza nacionalnih i kršćanskih snaga i kako doći do toga saveza?

O tim i ostalim aktualnim pitanjima, kao – je li vladajuća većina trebala pozvati oporbu na sudjelovanje u programu Krimske platforme u Zagrebu, o značaju ovoga skupa za potencijale Hrvatske, znalački se razgovaralo u večerašnjoj emisiji “U ime naroda”. Ne propustite pogledati na YouTube kanalu i u reprizama na programima Mreža TV i partnerskih televizija.

 

 

You may also like