Home Izdvojeno Milanović i dalje krši Ustav, objavio poruku koju koristi SDP u kampanji, osim njega to učinili Ranko Ostojić i Krešo Beljak

Milanović i dalje krši Ustav, objavio poruku koju koristi SDP u kampanji, osim njega to učinili Ranko Ostojić i Krešo Beljak

by Ante R.

Milanović i dalje krši Ustav, objavio poruku koju koristi SDP u kampanji, osim njega to učinili Ranko Ostojić i Krešo Beljak unatoč upozorenju Ustavnog suda.

Podsjećamo na izjavu predsjednika Ustavnog suda Republike Hrvatske : “Ako se, polazeći od njegovih izjava, Predsjednik Republike za vrijeme obnašanja te dužnosti kandidira za izbor zastupnika u Hrvatski sabor, ili istupa u javnosti kao budući kandidat za predsjednika Vlade, mora odmah podnijeti ostavku predsjedniku Ustavnog suda, u kojem slučaju dužnost privremenog predsjednika Republike po sili Ustava preuzima predsjednik Hrvatskog sabora”,

Unatoč upozorenju Milanović je objavio na Facebooku poruku, te članovi njegove stranke koje potiču Milanovića i SDP na kršenje Ustava i zakona.

SDP-ov Ranko Ostojić, koji će nositi listu te stranke u X. izbornoj jedinici, objavio je na Facebooku kratak komentar. Ustavni sud je poslao upozorenje da, ako će Milanović i SDP postupati suprotno njihovoj odluci da ne može biti na listi nijedne stranke niti kandidat na parlamentarnim izborima dok god je predsjednik države, može poništiti Milanovićevu odluku o raspisivanju izbora.

“Na tragu upozorenja Ustavnog suda Plenkiju je zabranjeno ujutro obavljati poslove predsjednika vlade, a popodne šetati po skupovima HDZ bande”, napisao je Ostojić na Facebooku.

“Rijeke pravde dolaze”, objavio je i HSS-ov Krešo Beljak.

Javio se i bivši član SDP-a Gordan Maras uz poruku:
“Ne možete ga zaustaviti. Što god izvodili. Rijeke pravde dolaze! Izlit će se u proljeće!”, poručio je bivši saborski zastupnik Gordan Maras na Facebooku.

You may also like