Home Izdvojeno Milanovićev “dečko”, bivši dekan Ekonomskog fakulteta u Rijeci i SDP-ov povjerenik Općine Matulji zamračio 384 000 eura

Milanovićev “dečko”, bivši dekan Ekonomskog fakulteta u Rijeci i SDP-ov povjerenik Općine Matulji zamračio 384 000 eura

by Ante R.

Kako javlja Novi list policija istražuje bivšu upravu Ekonomskog fakulteta u Rijeci zbog gospodarskog kriminala i financijskih malverzacija teških najmanje 384.000 eura.

Naime sadašnji dekan Saša Drezgić potvrdio je za Novi list da se radi o bivšoj upravi Ekonomskog fakulteta na čelu s Alenom Hostom. Ne, Drezgić je dodao da nije upućen u to tko je još uz Hostu obuhvaćen ovom istragom.

Za što ga tereti policija?
U svakom slučaju, policija je danas objavila, ne navodeći identitete osumnjičenih, da je Služba gospodarskog kriminaliteta i korupcije PU primorsko-goranske u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci provela kriminalističko istraživanje nad desetero hrvatskih državljana zbog sumnje u početak kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta. .

Istraživači tvrde da je 48-godišnji hrvatski državljanin, kao odgovorna osoba visokoškolske ustanove s područja PGŽ-a, u razdoblju od 2018. do 2022. godine, pokrenuo sedam kaznenih djela zlouporabe položaja i vlasti i dva kaznena djela krivotvorenja isprave. To je učinio neosnovanim i protupravnim isplatama novčanih sredstava s računa fakulteta te krivotvorenjem službene i poslovne dokumentacije, tvrde istraživači.

Tko je još sve uključen?
U sve je upleo niz osoba s fakulteta. Naime, istraživači su za ista kaznena djela osumnjičili i šest hrvatskih državljanki te tri hrvatska državljana, starosti od 35 do 58 godina. Njih se tereti da su u dogovoru s bivšim dekanom, odnosno prema njegovim nalozima, provodili protuzakonita postupanja na štetu ustanove u kojoj djeluju kao nastavno i tehničko osoblje.

Time su ustanovi, ali i Državnom proračunu Republike Hrvatske, proizveli materijalnu štetu od najmanje 384.000 eura. Po završetku istraživanja, svi osumnjičenici su kazneno prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu pod sumnjom u početak navedenih kaznenih djela, napisao je Novi list.

Da podsjetimo, radi se o osobi koju je Zoran Milanović kao kadar SDP-a na sjednici Vlade čiji je bio predsjednik 14. siječnja 2016. imenovao povjerenikom vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskog vijeća i općinskog načelnika Općine Matulji. Još jedan dokazan licemjerja i zaborava sadašnjeg predsjednika sa karakterom.

#image_title

 

You may also like

Verified by MonsterInsights