Home Izdvojeno Muškarci molili krunicu: Nasuprot performans protiv “rastućeg religioznog fanatizma i ograničavanja prava žena u društvu”

Muškarci molili krunicu: Nasuprot performans protiv “rastućeg religioznog fanatizma i ograničavanja prava žena u društvu”

by Kristina B

I ove, prve subote u mjesecu na trgovima petnaestak hrvatskih gradova okupili su se muškarci koji mole krunicu. Ispred osječke konkatedrale molilo je 40-ak muškaraca. U znak prosvjeda zbog konzervativnih stajališta koje molitelji promoviraju umjetnica Arijana Lekić-Fridrih i udruge Domino i Adela u isto vrijeme izvele su performans pod nazivom Tiha misa. 

22. intervencija u javnom prostoru, uz članove udruga i građane upozorenje je, prema riječima organizatora, na rastući religiozni fanatizam i pokušaj ograničavanja prava žena u društvu.

Božinović: Nema naznaka da je u Tovarniku bilo protuzakonitog postupanja policije

“Mi nismo protiv molitve, mi smo protiv političke poruke koju šalju molitelji. Mi nismo za abortus, mi smo za pravo na izbor, mi nismo protiv obitelji, mi smo za ravnopravne obitelji i to je to. Nismo protiv domovine, mi smo za domovinu za sve”, kaže Sanja Kastratović, Udruga Adela, Osijek.

“Vraćat ćemo se, čini mi se, dok ovo ne uspijemo na neki način rekla bih, riješiti. Zapravo, obraniti se je možda pravi izraz”, govori Ariana Ledić-Fridrih, multimedijska umjetnica. (HRT)

You may also like

Verified by MonsterInsights