Home Izdvojeno Nakon katastrofa u Osijeku i Cardiffu jasno je Hrvatska kreće ispočetka, odlaze Modrić, Perišić, Vida, vrijeme za neke nove klince

Nakon katastrofa u Osijeku i Cardiffu jasno je Hrvatska kreće ispočetka, odlaze Modrić, Perišić, Vida, vrijeme za neke nove klince

by Ante R.
Hrvatska nogometna reprezentacija u Katru

Hrvatska nogometna reprezentacija u KatruHrvatska nogometna reprezentacija u ovom sastavu postaje prošlost, upitno je hoće li za nju ikada više zaigrati Modrić, Perišić, Vida, Brozović, ali još neki kojima nije mjesto među Vatrenima. Ništa neuobičajeno, to se događalo i drugim nogometnim velesilama. Ova generacija odradila je svoje, podmlađivanje nije uspjelo, ne treba to shvatiti kao tragediju, ali ako u inozemstvu i HNL-u ne možemo pronaći lijevo i desno krilo vidljivo je da nešto ne štima. Prošlo je vrijeme kad je Modrić nosio sve, sada treba pronađi novog lidera jer očito da Kovačić nije to. Niti ima moć niti autoritet.

Žalosti činjenica da Dalić ne gleda u vlastito dvorište, u HNL, da ne vidi jednog Pjacu koji se vratio i igra kao u neka stara vremena kad je iz Dinama otišao u Juventus, a Brekalo i Pjaca ne mogu stati u istu rečenicu.

Bez obzira plasira li se hrvatska nogometna reprezentacija na EURO problemi se neće riješiti sami od sebe. Čekanjem uključivanja mladih snaga poput Baturine ili Sučića koji je trenutno isto ozlijeđen problemi će se samo gurnuti pod tepih. Sada će se u pljuvanje uključiti sile mraka koje nikada nisu bili na utakmici, nikada nisu obukle majicu s kockicama i zapjevali bilo koju, iako onu dozvoljenu na stadionu. Oni koji se vesele kaznama, navijaju da se crtaju svastike, unose nedozvoljene zastave, ruše sve što se srušiti može.

Još nešto o pjevanju pjesme „Istrčale Zagrebačke frajle”. Postoji li snimak gdje se spominju ustaše ili spominju Hrvati. Još daleke 1991 nekada Zlatni dukati, a danas najbolji hrvatski tamburaši izveli su na HRT/HTV gdje se umjesto ustaša pjeva Hrvati. U koliko se ne spominju ustaše, onda je ta pjesma legalna isto kao što je bila legalna 1991 i onda nije ustaška budnica, ako se spominju ustaše onda one koji su pjevali treba utamničiti.

You may also like