Home Izdvojeno Nema kraja srpskom ludilu: Zabranjuju ulaz u državu zbog Thompsonovih pjesama

Nema kraja srpskom ludilu: Zabranjuju ulaz u državu zbog Thompsonovih pjesama

by Ante R.
Marko Perković Thompson

Poznata bosanskohercegovačka folk pjevačica Selma Bajrami u ponedjeljak navečer je zadržana na beogradskom aerodromu, a nakon toga vraćena je u Sarajevo. Selmi u Srbiji zamjeraju što je nedavno na jednoj zabavi otpjevala albansku pjesmu uz gestikulaciju dvoglavog orla, piše Direktno.hr.

No, ona nije jedina poznata osoba kojoj je zabranjen ulazak u Srbiju. Uz nju, u Srbiju ne smiju reperi Jala Brat Buba Corelli, pjevačica Jadranka Barjaktarović, starleta Soraja Vučelić kao i zvijezda poznatog glazbenog showa Sadik Hasanović kojem je ulaz zabranjen doživotno.

Reperima je ulaz zabranjen 2021. godina nakon što je na njihovom nastupu u Nišu član osiguranja bacio s pozornice dečka u publiku, a zatim ga i fizički napao. To je izazvalo veliko nezadovoljstvo te je čak pokrenuta i peticija kako bi se zabranio njihov ulazak, što se na kraju i dogodilo. Otkazan je odmah i njihov nastup na Music Week festivalu.

Crnogorka pjevala Thompsonovu pjesmu

Jadranki Barjaktarević je također zabranjen ulazak Srbiju, a povod je “pjevanje nacionalističkih stihova na političkom skupu u Podgorici”, kako su to prenijeli srpski mediji. Naime, Jadranka je u Podgorici na koncertu jednom prilikom zapjevala pjesmu “Sude mi”, Marka Perkovića Thompsona Miroslava Škore.

“Otpjevala je pjesmu koja je posvećena hrvatskom generalu Anti Gotovini i ostalim njihovim generalima kojima se sudilo u Haagu zbog ratnih zločina tijekom operacije ‘Oluja’ 1995. godine”, prenio je tada srpski Kurir koji još ističe da je to omiljena Thompsonova pjesma. Škoro je 2017. godine demantirao navode da je pjesma posvećena generalima.

“Ja u pjesmama govorim generalno o ljubavi domovini i vjeri. Svatko normalan se tu može prepoznati jer kad pjevam ‘Sude mi’ sude svima. Nisam rekao: ‘Sude Anti Gotovini’, ali ljudi to zlonamjerno iščitavaju kako im paše. Ja pjevam jer smatram da svi imaju pravo pjevati o tome. Pjeva i Bruce Springsteen, pjeva i Bono Vox“, rekao je Škoro tada, piše Direktno.hr

You may also like