Home Izdvojeno Novi pravosudni skandal na otoku Krku. Hoće li USKOK uhititi pola gruntovnice

Novi pravosudni skandal na otoku Krku. Hoće li USKOK uhititi pola gruntovnice

by Ante R.

Tekst: Leon Glembay
U eri informatike gdje su presude i sudska rješenja dostupna u digitalnom obliku i gdje je država potrošila desetke milijuna eura u informatizaciju pravosuđa Sudskih djelatnika, gotovo nevjerojatno zvuči da neki sud u Hrvatskoj obija provesti pravomoćnu sudsku presudu pod izlikom da podnositelju zahtjeva nedostaju još neki dokumenti koji prethode presudi.

Upravo taj opisani detalj dogodio se jednom građaninu u zemljišno-knjižnom odjelu na Općinskom sudu u Crikvenici, Stalnoj službi u Krku. Naime, nakon već poznatog bizarnog slučaja sa preumornim i nezadovoljnim sucem Antonom Hlačom na sudu u Krku koji je šokirao širu javnost i sustav u kojemu radi zbog neuobičajenih odluka zbog kojih je i sankcioniran od strane DSV-a, pravosudno sjedište na najvećem hrvatskom otoku ponovo trese nesvakidašnji skandal.

Prema neslužbenim informacijama zbog koruptivnih radnji koje traju gotovo već 15 godina u gruntovni Stalne službe u Krku Općinskog suda u Crikvenici zatražena je suspenzija gotovo svih djelatnika gruntovnice s prijedlogom određivanja pritvora zbog utjecaja na svjedoke i mogućeg uništavanja poslovne dokumentacije.

Među osumnjičenima se nalazi i jedan zaposlenik gradskih službi Općine Krk blizak strukturama PGS-a koji je nekada kao referent radio u gruntovnici suda na otoku Krku. Ukupno je prijavljeno šest osoba povezanih s radom krčke gruntovnice. Procijenjena šteta prelazi iznos od 200 tisuća eura. Slučajno ili ne, dok traje 15 godišnja borba za uknjižbom legalno stečenih nekretnina hrvatskog građana, na istom sudu ali tek nekoliko soba dalje, u drugim sudskim postupcima traje nesmetano čerupanje nezaštićene imovine obitelji te iste osobe.

Bilo kako bilo, a s obzirom na to da bi USKOK postupajući po prijavi mogao devastirati dio otočnog pravosudnog sustava na Kvarneru, čini se da osim već kronično nedostatnog broja konobara i čistačica na otoku Krku, uskoro neće biti ni educiranih gruntovnih referenata. Barem ne onih koji nisu umočeni u neki korupcijski skandal…

You may also like