Home Izdvojeno Oporba reagirala na odluku o raspuštanju Sabora: DP poručio građanima: “Mi smo za služenje domovini i Hrvatima uvijek spremni”

Oporba reagirala na odluku o raspuštanju Sabora: DP poručio građanima: “Mi smo za služenje domovini i Hrvatima uvijek spremni”

by Ante R.

Premijer Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak raspuštanje Hrvatskog sabora najkasnije 22. ožujka te da će se izbori za Hrvatski sabor održati prije izbora za Europski parlament. Uslijedile su brojne reakcije saborskih zastupnika iz redova oporbe. Najglasniji u svojim zahtjevima za raspuštanje Sabora je bio lijevi oporbeni blok kojeg čine pripadnici političke platforme Možemo i SDP kojima kritike upućene vladajućoj većini nisu silazile sa dnevnog reda političkog djelovanja. Naravno, tu je i neizostavni Most sa svojim upornim ponavljanjem teza o Plenkovićevoj korumpiranoj Vladi, te da su oni opcija koja predvodi borbu protiv korupcije. Iz Domovinskog pokreta su istaknuli da su za izbore bili spremni i jučer, pa i danas.

Možemo

“Prije samo 10 dana Andrej Plenković se pitao zašto bi si ranim izborima skraćivao mandat. Danas nam je sam dao odgovor: jer je HDZ-u voda došla do grla i znaju da bi za pola godine njihov poraz bio još veći”, poručili su iz Možemo!.

Jadranka Kosor

O raspuštanju Sabora oglasila se i bivša premijerka Jadranka Kosor. “Haha, veli AP da su koalicijski partneri suglasni s raspuštanjem Sabora. A baš su neki dan glasali protiv raspuštanja Sabora! Koji patuljci.”

Most

Brzo je stigla i reakcija iz Mosta. “Cijelo odugovlačenje s najavom datuma izbora nije bilo potrebno, Most je spreman za izbore, radujemo im se i željno ih očekujemo kao i hrvatski građani koji žele poslati poruku ovoj Plenkovićevoj korumpiranoj Vladi koja svojom korupcijom i politikom tjera Hrvate iz Hrvatske, a uvozi strane radnike. Uvjeren sam da će građani na izborima prepoznati Most kao opciju koja se snažno suprotstavlja korupciji i koja čuva hrvatski nacionalni identitet”, poručio je Mostov Nikola Grmoja.

Mirela Ahmetović (SDP)

“Prosvjed opozicije ubrzao je odluku za raspuštanje Sabora, AP je uvidio da otezanje vodi u siguran poraz. On će mu doći i ovako, SDP je spreman na izbore programski i kadrovski. Predizborno ili postizborno, lijevo – liberalna koalicija sastavit će sljedeću Vladu RH”, poručila je SDP-ova Mirela Ahmetović.

Ivana Kekin

“Andrej Plenković se očito prepao tisuća i tisuća onih koji su prosvjedovali na Markovom trgu. Želi izbore prije nego što skroz potone, ali ni to ga neće spasiti. Njegov udar na institucije već je mobilizirao građane – na izborima će vidjeti da je to bio samo početak.”

Peđa Grbin (SDP)

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin dao je izjavu za medije povodom najavljenog raspuštanja Sabora.

“Prije 15-ak dana građani su rekli dosta je, odmah na izbore. Nakon toga samo raspravljali u Saboru, ali su se HDZ-ovci grčevito borili da se ne ode na izbore, a danas smo napokon saznali da ćemo na izbore prije europarlamentarnih izbora”, kazao je Grbin.

“Ono što je bitno: prosvjed koji smo organizirali donio je prvi korak. Drugi korak mogu donijeti samo građani, a to je – dosta je korupcije, laži, raznih Turudića, dosta je HDZ-a. To je jedino što Hrvatsku može spasiti. Ova zemlja zaslužuje bolje.”

“Tajming pokazuje da su se u HDZ-u uplašili građana, da građani to traže, da su bijesni i da žele promjene”, rekao je Grbin., prenosi N1.

DP: Za izbore smo bili spremni i jučer

Iz Domovinskog pokreta istaknuli su u ponedjeljak da su za izbore bili spremni “i jučer”, nakon što je premijer objavio će se izbori za Hrvatski sabor održati prije izbora za EU parlament.

“Nakon mjeseci politikantskog kalkuliranja i dijeljenja novca šakom i kapom, HDZ je, uvjeren u kratkoročne efekte driješenja proračunske kese, obznanio okvir unutar kojega će biti održani izbori za Hrvatski sabor. Reći ćemo: konačno!”, poručili su.

Domovinski pokret, naglasili su, bio je spreman za izbore jučer, a spreman je i danas. “Mi smo za služenje domovini i Hrvatima uvijek spremni”.

Benčić: Dobra vijest je da idemo na izbore

Koordinatorica Možemo! Sandra Benčić dala je izjavu za medije povodom najavljenog raspuštanja Sabora te je poručila da je to bio zahtjev i građana koji su prosvjedovali i zahtjev opozicije.

“To je dobra vijest, da idemo na izbore, dobra vijest je da imamo veliku priliku srušiti HDZ”, kazala je Benčić. “Što se nas tiče, mi smo za izbore spremni, od šestog mjeseca prošle godine kalkuliramo da će izbori biti u travnju”, dodala je.

 

 

You may also like