Home Izdvojeno Optužbe i prijetnje na presici Ivana Penave i njegovog malog od palube Stipe Mlinarića

Optužbe i prijetnje na presici Ivana Penave i njegovog malog od palube Stipe Mlinarića

by Ante R.

Demokracija to sam ja, ja sam predsjednik Domovinskog pokreta i bit će onako kako ja odlučim, rezime je tiskovne koju je održao predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava uz pomoć malog od palube, ambicioznog Stipe Mlinarića. Nakon što je izdao brata Miru, sada brata Maria, sad mora čekati sponzora da izda brata Ivana, možda će mu uskoro sponzor biti brat Milorad.

Postoji u narodu izreka kada te nitko ne hvali, a svi kritiziraju i to s argumentima, a to je “Usta moja hvalite me kada druga neće.” Igrokaz, optužbe i prijetnje, uz hvalu onoga što nije istina. Laži o obmane, prijetnje “Sudom časti”, izvrtanje istine i pokušaj tjeranja vode na svoj mlin. Nema nikakve dileme da Domovinski pokret postaje beznačajna lokalna stranka.. Domovinski pokret Penava pretvara stranku u stranku bez prava na stav, mišljenje, ukida nešto što je ustavna kategorija, ali što očekivati od čovjeka koji stvaran i školovan u HDZ-ovom inkubatoru u Spačvanskoj šumi.

Penava se hvali lažima, obmanjuje, pa tako spominje zakon o grobljima, kaže čeka se novi da se ukinu četnički spomenici, ne spominjući da i po sadašnjem zakonu četnički spomenici moraju biti uklonjeni, znači laži obmane, laže sam sebe, laže i obmanjuje sve članove i birače Domovinskog pokreta. Što su čekali s uklanjanjem spomenika koji vrijeđaju osjećaje drugih, to piše u važećem zakonu o grobljima.

Penava isto tako obmanjuje javnost po pitanju financiranja tjednika srpske nacionalne manjine Novosti. Kaže da Ivana Mujkić radi na onemogućivanju financiranja, kako, novce ne dijeli vlada već Savjet za nacionalne manjine, koji je autonomno tijelo i novac dijeli putem natječaja. Financiranje nacionalnih manjina, pa tako i tjednika Novosti ustavna je kategorija i podsjećamo na izjavu Doc.dr. sc. Mate Palića:

“Vlada na sjednici nije donosila odluku o financiranju medija nacionalnih manjina već usvojila Operativni programi za nacionalne manjine 2024.-2028. koji se sastoje od operativnih programa koji sadrže aktivnosti koje se odnose na sve nacionalne manjine koje su navedene u izvorišnim osnovama Ustava Republike Hrvatske. Vlada je odluku donijela jednoglasno, što znači da su glasali i ministri iz kvote Domovinskog pokreta.

U Operativnom programu za nacionalne manjine, shodno odredbama Ustava predviđeno je da sredstvima raspolaže Savjet za nacionalne manjine, koji na temelju natječaja i programa dodjeljuje novčana sredstva sudionicima natječaja i programa. Ministri iz kvote Domovinskog pokreta nisu tražili da se izglasa odluka da Savjet za nacionalne manjine ne može dodijeliti novce tjedniku Novosti srpske nacionalne manjine niti to mogu jer Savjet za nacionalne manjine odluke donosi autonomno. Domovinski pokret ne može na izglasavanju osporiti izglasavanje proračuna po ovoj osnovi jer Vlada ne financira tjednik Novosti niti je ta stavka predviđena u proračunu. Tjednik Novosti je i za 2024. godinu novce od Savjeta za nacionalne manjine dobio na javnom natječaju”, rekao je prof. Mato Palić.

Kaže mali od palube, budući protokolarni zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta da mu je čast biti fikus, da će s zadovoljstvom ići osnivati ogranke DP-a, vjerojatno žderati janjetinu ili prasetinu, ali kako Domovinski pokret postaje lokalna strančica u kraju gdje se peku prasići, onda neće biti janjetine. Janjetina se jede u drugim krajevima, a lokalna strančica je lokalna strančica.

 ZA RUBRIKU VJEROVALI ILI NE Darko Dimić predsjednik je stranke “Nezavisna lista Ivana Penave” i županijski čelnik Domovinskog pokreta, ali ne samo to

Znači Ćipe osim posla potrčka predsjednika stranke, pristaje na to da bude nitko i ništa, fikus u stranci, postaje talog u Penavinoj kaci. No to njega ne smeta da između redova proziva čovjeka, dojučerašnjeg brata Maria kojem sada zabija nož u leđa i izdaje kao Juda Isusa. Izdaje čovjeka koji ga je stvorio, ne samo njega već i njegovog velikog vođu. Ćipe će trajati do nove izdaje, do novog sponzora, a možda čeka Pupovca da vidi što nudi.

DOKUMENTI POREZNE Penava u vrh Sabora zaposlio bivšeg poreznika kojeg je osječki poduzetnik prijavio za tešku korupciju

You may also like

Verified by MonsterInsights