Home Izdvojeno Pantovčak u ofenzivi, inzistira na koaliciji SDP, Možemo i uz pomoć Mosta srušiti HDZ

Pantovčak u ofenzivi, inzistira na koaliciji SDP, Možemo i uz pomoć Mosta srušiti HDZ

by Ante R.

U politici nikada nije gotovo, pogotovo kada imaš nekoga tko je Mastermind iz sjene i radi sve da skine HDZ s vlasti. Svjestan podjela u HDZ-u, vođen željom za osvetom smislio je plan kako uništiti i maknuti HDZ s vlasti, stvarni vođa lijeve oporbe i savjetnik „osvetnika” iz Metkovića skovao je pakleni plan da onemogući Plenkovića da pobjedi i sam sebe instalira na neku vodeću funkciju u Europskoj Komisiji.

Milanovića ne vodi nikakav politički ratio, nikakva politička logika, vodi ga isključivo osveta za sve ono što mu je HDZ napravio u nizu još od Karamarka, a to su njegovi porazi na svim izborima osim onih na kojima je postao „predsjednik bez karaktera” zahvaljujući prije svega lošoj kampanji bivše predsjednice i raskola na desnici. Postao je slučajni predsjednik za njega „slučajne države”.

Kako su po Ustavu njegove ovlasti svedene na funkciju fikusa, osim onog dijela s oružanim snagama gdje je ušao u fingirani sukob s Ministrom obrane, bildajući mišiće na nedoraslom suparniku koji retorički nije na njegovom nivou i par pokušaja oko opstrukcije i pokušaja ucjena oko ulaska Švedske i Finske u NATO, gdje je u konačnici podvio rep, Mastermind s Pantovčaka osuđen je na monologe pred TV kamerama optužujući sve i svakoga koji ima ikakve veze s Vladom i HDZ-om.

U osnovi sve to je svojevrsna topnička priprema i davanje naputaka u borbi lijeve oporbe u borbi protiv HDZ-a na izborima. Odbijanje Možemo da ide u koaliciju s SDP-om izazvalo je sumnje kod njega da se ne stvara svojevrsna Zambija koalicija pa je hitro reagirao i naredio – Morate ići zajedno, a na sebe preuzeo dogovore i razgovore s ekipom koja ga je odbila 2015 nakon dramatičnog preokreta u režiji bivše predsjednice.

Nakon što je HDZ dva puta torpedirao „gusare” s Neretve iz vlasti, pokušava raspiriti kod ideološki ne definirane ekipe samo deklarirane kao boraca za korupcijom vrhovni poglavar Pantovčaka i još uvijek tajni vođa partije gdje mu je Grbin mali od palube Zoka pokušava u svoj zagrljaj uvući i vrhunsku pravnicu Sandru Benčić jer je ona znanje na Pravnom fakultetu tesala skoro dva desetljeća, a vežu ih i obiteljska nasljeđa jer gle čuda preci su im bili ustaše. Koje li slučajnosti za naivni hrvatski puk.

Mislite li da su izjave Bruce Leea iz Mostara o ideološkom moratoriju izišle iz njegove glave spremne da učlanjuje u stranku Most sve od izbora do danas, jedino nikako da dobije člansku iskaznicu, mora da je uređaj u Mostu stalno u kvaru. Sve je to nastalo na Pantovčaku, vjerojatno u nekoj ležernoj šetnji i razgovoru s paunovima jer oni imaju sličan ego i prikladni su za slušanje monologa, potvrđujući sve klimanjem glavom. Kakav tandem za razgovor, jer razgovor s vođom parije nije moguć, on jednostavno ne razumije, ostaje mu samo šalabahter da zapisuje misli i naredbe svog šefa.

Mastermind je smislio pakleni plan, no hoće li uspjeti ne ovisi o njemu, već onim naivcima koji bi ga trebali izrealizirati. Nakon berbe grožđa i kušanja vina s Plješevice možda smisli i neki dodatak planu, nikada se ne zna, možda i paunovi imaju neki plan.