Home Izdvojeno Pavičić Vukičević predala listu za zagrebačku Gradsku skupštinu

Pavičić Vukičević predala listu za zagrebačku Gradsku skupštinu

by Ante R.

Kandidatkinja Stranke rada i solidarnosti za gradonačelnicu Zagreba Jelena Pavičić Vukičević predala je u četvrtak kandidacijsku listu za Gradsku skupštinu, na kojoj je ona na prvom mjestu, a iza nje su kandidati za njezine zamjenike Ivica Lovrić i Otto Barić.

Nakon njih na listi su Ljubo Jurčić, Višnja Fortuna, Marijan Tomurad, Gordana Rusak… Na začelju su poznati pjevači – Ibrica Jusić te Zdenka Kovačiček.

Pavičić Vukičević poručila je da će i ovoga puta, uz najkvalitetniji program, ponuditi i najbolju izbornu listu.

“Svaki puta do sada naši su sugrađani to prepoznali, uvjerena sam da će to prepoznati i danas”, poručila je te rekla da je njihova lista “spoj mladosti, energije, ali i iskustva i znanja”.

Rekla je da vrijedni ljudi na listi jamče i sigurnost, stabilnost svih dosadašnjih projekata zbog kojih je Zagreb i dalje najugodnije mjesto za život. Poručila je da Grad ima veliku i sjajnu perspektivu te je samo na građanima “hoćemo li to prepoznati i tu sjajnu šansu koja nam se danas otvara zgrabiti objeručke”.

Kaže i da ne kalkuliraju oko broja izbornih mandata. “Njih će biti onoliko koliko smo kvalitetnu listu ponudili i koliko smo ponudili najkvalitetniji program. Najupućeniji smo, imamo najviše znanja, iskustva – i to smo uvijek nesebično spremni podijeliti sa svim našim sugrađanima”, istaknula je.

“Nećemo ulaziti u koalicije, ali naša će vrata uvijek biti otvorena za svakog tko za zajednički stol može donijeti nove ideje, prijedloge, a sve na korist svim našim sugrađanima”, rekla je Pavičić Vukičević na pitanje s kim bi mogli koalirati.

“Ne osvrćem se na optužbe i teške riječi protukandidata, ali bih ipak rekla da je uvijek važno zadržati dostojanstvenu razinu koja nam omogućuje da svi sutra sjednemo za zajednički stol jer to je ono što sugrađani od nas očekuju, da zajedno radimo na njihovoj dobrobiti”, komentirala je Pavičić Vukičević da je s njom postizbornu koaliciju već dogovorio predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković, a što je izjavila Vesna Škare Ožbolt.

Pavičić Vukičević poručila je da se vesele nastavku rada u Gradskoj skupštini i upravi.

“Iduće četiri godine bit će neobično zahtjevne za sve nas jer velika tema obnove, ali i izgradnje svih značajnih investicija  – od komunalne, prometne infrastrukture pa do velikih brownfield investicija – nešto je što će preobraziti naš grad”, poručila je.

Podsjetila je da su prošli tjedan predali liste za vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora te istaknula da su predali najveći broj lista – njih 232, od mogućih 235.

Nakon toga su predali listu za gradonačelnicu i zamjenike gradonačelnice. Zbog pandemije potpise su prikupljali samo tijekom prvog vikenda i prikupili su ih 12.700, rekla je. – / Hina