Home Izdvojeno Peđa Mišić primio zastrašujuće prijetnje iz Srbije, i Savo Štrbac se uključio

Peđa Mišić primio zastrašujuće prijetnje iz Srbije, i Savo Štrbac se uključio

by Ante R.

Za vukovarskog branitelja i bivšeg zatočenika srpskih logora Predraga Mišića, šira javnost čula je kad se priključio pobuni protiv dvojezičnih ploča u njegovom gradu, a zahvaljujući svom humanitarnom radu, Peđu je mogla upoznati i šira populacija u Hrvatskoj. No, zbog svog angažmana oko proslave pravoslavnog Badnjaka koji je organizirao neovisno od SPC-a, nekim se srpskim medijima, ali i pojedincima posebno zamjerio, prenosi Direktno.hr.

Hrvatska pravoslavna crkva oglasila se povodom domjenka na pravoslavni Badnjak u Dicmu: HPC proslavila je Rođenje Gospodina, Boga i Spasa našega Isusa Hrista (Božić) 25. prosinca.

Pravoslavac, a branio Hrvatsku
Prvenstveno mu zamjeraju što je kao pravoslavac, tijekom velikosrpske agresije, branio Hrvatsku. Ovaj put obratio mu se notorni Savo Štrba, koji ga je javno prozvao na Happy televiziji, nazivajući ga HOS-ovcem. Kada je u pitanju HOS, Štrbac nije propustio upotrijebiti govor mržnje, ne skrivajući kako mu smetaju vukovarski branitelji.

Istaknuo je i Peđinu vjersku pripadnost, činjenicu da je bio pripadnik HV-a, a osobito je naglasio njegovu želju da pravoslavci u Hrvatskoj imaju “pravo na izbor”, odnosno svoju crkvu. Sve to, u Peđin inbox, privuklo je razne prijetnje i kletve iz Srbije.

Penava na domjenku Hrvatskog pravoslavnog centra: Gotovo 10.000 hrvatskih branitelja pravoslavaca sudjelovalo u Domovinskom ratu

“Sretan Božić iz Srbije, izdajniče srpskog naroda! Nek si proklet od boga i od rodbine, živo ti meso ispadalo iz kostiju! Izdaja se ne prašta. Ni ustaše ti ne vjeruju jer su izdajnik! Kako si izdao svoje, tako ćeš i njih. Smrade izdajnički prokleti! PROKLETI BILI SVI BIVŠI SRBI KOJI STE SE BORILI ZA NDH!”

Božićni domjenak u Dicmu: Glavni cilj osnivanje Hrvatske pravoslavne crkve

Podsjećamo da je povod ovim prijetnjama organizacija Božićnog domjenka u organizaciji udruge Hrvatski pravoslavni centar sa sjedištem u Vukovaru u dvorani restorana “Kamen” u Dicmu. 

Ovom skupu odazvalo se više od stotinu gostiju koje je pozvao predsjednik udruge Predrag Mišić zvani Peđa koji za sebe kaže da je “po nacionalnosti Hrvat, po narodnosti Srbin i pravoslavne vjeroispovijesti”, a koji je kao dragovoljac bio branitelj Domovinskog rata u Vukovaru i kasnije logoraš srpskih koncentracijskih logora

You may also like