Home Izdvojeno Penava: Jučerašnjom kolonom sjećanja vraćen dignitet hrvatskim braniteljima

Penava: Jučerašnjom kolonom sjećanja vraćen dignitet hrvatskim braniteljima

by Ante R.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava ocijenio je u nedjelju da je jučerašnja vukovarska kolona sjećanja kojom je obilježena 32. godišnjica stradanja Vukovara u Domovinskom ratu i koja je po procjeni gradskih vlasti okupila 150.000 domoljuba, u svakom pogledu bila veličanstvena.

“Bila je to po našim procjenama najbrojnija kolona sjećanja i mogu samo zahvaliti svim ljudima koji su nam se pridružili u koloni. Hvala im na dostojanstvenom hodu ulicama grada Vukovara i okupljanjem zbog onih zbog kojih i danas jesmo ovdje, a sutra ćemo biti na Veleprometu i Ovčari”, rekao je vukovarski gradonačelnik komentirajući ovogodišnju vukovarsku Kolonu sjećanja.

Izrazio je uvjerenje kako je jučerašnjom vukovarskom kolonom vraćen dignitet svim hrvatskim braniteljima i Vukovara i Hrvatske.

“Nadam se da smo svima poslali poruku da te vrijednosti i te ljude moramo čuvati i od zaborava, a pogotovo od omalovažavanja njihove žrtve”, rekao je Penava koji je u nedjelju nazočan obilježavanju 32. godišnjice stradanja gradske četvrti Borovo naselje u Domovinskom ratu. Hina.

You may also like