Home Izdvojeno Penava na obilježavanju Dana državnosti: Jeste li ovdje vidjeli Pupovca, on kao kandidat za predsjednika Odbora za ljudska prava i nacionalne manjine, morao je biti ovdje

Penava na obilježavanju Dana državnosti: Jeste li ovdje vidjeli Pupovca, on kao kandidat za predsjednika Odbora za ljudska prava i nacionalne manjine, morao je biti ovdje

by Ante R.

Hrvatska slavi Dan državnosti, prije 34 godine, 30. svibnja 1990., konstituiran je prvi demokratski, višestranački Sabor i potvrđena njegova povijesna uloga u očuvanju hrvatske državnosti. Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata predstavnici Grada Vukovara odali su počast polaganjem vijenca i paljenjem svijeća svima onima koji su dali život za Domovinu te omogućili samostalnu i neovisnu Republiku Hrvatsku.

Gradonačelnik Vukovara i predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava rekao je da je današnji dan ostvarenje višestoljetnog cjelokupnog zalaganja hrvatskog naroda.

“Na čelu tog procesa bio je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman i hrvatski branitelji, ali i cjelokupan hrvatski narod. Svi građani koji su htjeli i sanjali slobodnu, nezavisnu, demokratsku Republiku Hrvatsku u kojoj danas živimo i stoga slavimo ovaj dan i hvala Bogu da je tome tako”.

Penava: Ne vidim Pupovca ovdje s nama
Ponovno je komentirao Milorada Pupovca i SDSS vezano za izbor predsjednika saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

“Što se tiče gospodina Milorada Pupovca i SDSS-a. Dakle, ključan termin je ovo što ste rekli za ljudska prava. Ne vidim ga danas niti bilo koga iz SDSS-a da je ovdje s nama i na drugim komemoracijama. Dakle, za očekivati je od nekoga tko pretendira, tko misli da je pozvan biti predsjednik Odbora za manjine i za ljudska prava, da je ovdje prvi među nama.

Goldsteina zasmetala provjera točnosti CroFacta, ali i izjave Anušića i Medveda o žrtvama Bleiburga: Ide se prema revizionističkom, čak neoustaškom narativu. Evo što je CroFacta utvrdila.

Poglavito iz tog kuta iz kojeg dolazi SDSS, koji je imao jednu vrlo neslavnu ulogu upravo u početku i začetku nastanka hrvatske države. Očekivali bi da bi bili prvi na ovakvim mjestima i da ih rijetko napuštaju jer bi pokazali tim činom da su pogriješili i da su shvatili u čemu su pogriješili i da će ići dalje s nama i graditi hrvatsku državu sasvim suprotno pozicijama koje su imali 90-ih. Nažalost, ne vidim tu ni ni pripadnike SDSS-a, niti jednog. Člana Gradskog vijeća iz njihovih redova grada Vukovara, ali niti Milorada Pupovca”, zaključio je Penava, prenosi Dnevno.hr.

Kako ekipa iz Možemo dijeli novac građana Zagreba po načelu “Sve našim, ništa njihovim”

You may also like

Verified by MonsterInsights