Home Izdvojeno Penavino manipuliranje i izborni inženjering radi se isključivo da bi on ostao gradonačelnik Vukovara, za opstanak i budućnost stranke nije ga briga

Penavino manipuliranje i izborni inženjering radi se isključivo da bi on ostao gradonačelnik Vukovara, za opstanak i budućnost stranke nije ga briga

by Ante R.

Najčešća riječ koju progovaraju oni koji su na parlamentarnim izborima dali svoj glas Domovinskom pokretu u nadi da će nešto promijeniti na bolje u Lijepoj našoj je – Izdaja.

Izdaja svega onog što su Penava i njegovi poslušnici obećavali, prije kampanje i same kampanje, izdaja načela, domoljublja, ideja onih stotina tisuća ljudi koji su došli u Vukovar i Škabrnju, izdaja svega onog što je pisalo na plakatu za obljetnicu kolone sjećanje, izdano, prodano, pogaženo.

Jučer je član predsjedništva Domovinskog pokreta dr. Damir Biloglav izrekao jednu rečenicu: Pobjeda Penave znači kraj Domovinskog pokreta.
Dr. Biloglav je potpuno u pravu, Ivana Penavu opstanak Domovinskog pokreta uopće ne zanima, njega zanima samo fotelja gradonačelnika Vukovara i to po svaku cijenu. Da bi to ostvario morao se riješiti onih koji misle drugačije, onih koji su Domovinski pokret stvarali, onih koji su ga i Doveli na čelo Domovinskog pokreta, vjerovali mu, onda doživjeli klasičnu izdaju, zabijanje noža u leđa u maniri Jude kada je izdavao Isusa, jer i Juda je mislio samo na sebe.

Penava pokušava pretvoriti Domovinski pokret u Vukovarski pokret, jer ta stranka pod njegovim vodstvom ne bi imala ništa domoljubno prema tome ni naziv joj više ne bi odgovarao. Penava sjedi na dvije stolice, njegovi ministri prihvaćaju sve odluke bez prigovore, pa i onu kontroverznu o Operativnom planu za manjine, puštajući Ćipeta Mlinarića da obmanjuje javnost, izvrće priču na Penavinu stranu, radi konstrukt, a sadržaj za koji su ministri jednoglasno govori drugačije. Priča da će “oni” spriječiti izglasavanje tjednika srpske nacionalne manjine Novosti kod izglasavanja proračuna priča je za naivne i one koji podržavaju Penavu, ne shvaćajući ili ne želeći shvatiti da su to priče za naivne i politički ograničene, nepismene ljude. Lijepo je sjediti u udobnim saborskim foteljama, primati više od 4000 eura i drobiti gluposti, ali ovim Goebbelsovim metodama obmane nitko od onih koji pristaju i podržavaju ovakvu politiku i uništavanje stranke u te fotelje nikada više neće sjesti.

Penava ima samo jedan cilj, ostvariti novi mandat na mjestu Vukovarskog gradonačelnika, zna da to ne može ostvariti uz pomoć Domovinskog pokreta jer on u trenutku izbora, ako on pobjedi na unutarstranačkim izborima neće postojati, ali on ima rezervnu opciju koju nikada nije ugasio, svoju stranku „Nezavisnu listu Ivan Penava”.

Penava sve dogovorio s Plenkovićem, bit će zajednički kandidat za gradonačelnika Vukovara, za uzvrat SDSS ulazi u Vladu

Da bi sve to ostvario treba mu partner i to ne jedan koji će stati iza njega, a to mogu biti samo HDZ i SDSS. I HDZ-u to odgovara, a pogotovo SDSS-u jer su im Penavini ministri prihvaćanjem Operativnog plana za nacionalne manjine omogućili više nego što su očekivali, a svaki dug se mora vratiti, pa tako Miloradu, Dragani i Voji neće mrsko biti podržati nagraditelja.
Penava je zaokružio priču, no što će s prijateljem Zoranom Milanovićem zbog kojeg je skoro ušao u fantomsku koaliciju zvanu „Rijeke pravde”, a ušao bi da ga nisu spriječili oni kojih se sada želi riješiti.

Bujica tim dao podršku dr. Damiru Biloglavu: Oni koji spavaju s Plenkovićem, a politički su zaljubljeni u Zorana Milanovića nisu naša opcija!


Kako će sve to objasniti prijatelju s kojim mlati po Dunavskim smuđevima i kod koga je na Pantovčaku slagao listu za dijasporu stavljajući na čelo čovjeka od Milanovićeva najvećeg povjerenja, onog koji se zdušno zalagao da se aboliraju Udbini zlikovci. Uostalom, na to Penava nije nikada dao objašnjenje, neće ni sada jer nema potrebe to objašnjavati onima koji će 31. kolovoza dati njemu glas. Kakav vođa takvi i sljedbenici, no ipak krčmar na kraju podnosi račun.

Damir Biloglav o stanju u Domovinskom pokretu: Pobjeda Penave znači kraj Domovinskog pokreta, a pobijediti može samo manipulacijama

 

You may also like

Verified by MonsterInsights