Home Izdvojeno Plenkovićevo spašavanje vojnika Milorada, drži li on ključeve Bruxelleski odaja

Plenkovićevo spašavanje vojnika Milorada, drži li on ključeve Bruxelleski odaja

by Ante R.

Održano predsjedništvo HDZ-a, jedino što se izrodilo je još jedno obećanje da će se formirati saborska većina i da HDZ i njegovi poslušnici ne daju vojnika Milorada, svi osim jednog, a taj jedan je veliki trn u svim očima, svih onih koji su opet oduševljeno pljeskali i divili se strateško umijeću vođenja stranke i države na krilima Andreja i gubernatora Milorada.

Znate li tko je kriv što HDZ nema već složenu većinu, krivi su rukopoloženi predsjednici ŽO koje će onaj koji je trn u oku šefu i njegovim odanim malim uplašenim kukavicama veliki trn u oku. Taj što im para oči najviše ne voli kukavice, uvlakače i poslušnike. On voli ratnike, borce velikog srca spremnih na žrtvu za prije svega domovinu, i da mrzi dezertere.

Taj veliki ratnik, u doslovnom značenju, da odlučuje o vlasti riješio bi to za pola minute, možda i manje i napravio vladu bez manjina. Manjine bi bile svedene na fikuse u Saboru i žicare kojeg centa za projekte kako bi nešto dali, što su obećali svim svojim biračima, cjelokupnoj vojsci od manje ili nešto više od tisuću odanih koji su mu dali glas, a oni njima nešto za uzvrat, možda cent, možda dva, ili bi i oni možda dobili trn u oku. Gadno je kad slavina presahne, ništa više ne curi, a ne da je curilo, teklo je i to potokom.

Puno je njih sinoć bilo u rezervnim odajama dok se glancaju uredi na Trgu žrtava fašizma. Puno onih koji su svjesni da će za svoj kukavičluk biti “nagrađeni” za odanost i pokazanu hrabrost. Svakim danom trn u oku bit će veći isto kao i strah koji će kolati njihovim krvotokom, veći od onih dana kada je ratnik na bijelom konju i isukanim mačem čistio i njihovu domovinu od zločinaca. Taj ratnik, koji je osjetio bol, ali ponos, neće biti milostiv kao veliki šef kojeg se boje i nemaju muda da mu se suprotstave.

Bilo je tamo u zatamnjenim odajama i onih koji hrabro pred kamerama izjavljuju da se HDZ nikada neće odreći Milorada, niti Milorad njih, valjda po cijenu vlasti, jer on je i onako svjestan da je na čelu organizacije koja ni ne postoji, koja je disfunkcionalna, nesposobna da nešto napravi ili izda suvislo priopćenje. Svjestan je da će se morati ponovo učlanjivati u stranku, ali i napisati zašto želi biti u stranci.

Najteže je bilo onima koji se bude i prvo pogledaju kroz prozor da nema marice a još nisu spremni da budu sudionici Talent showa ili Zvijezde pjevaju, teško je živjeti u iščekivanju, u strahu da grijesi ne dođu na naplatu, ali polako, bit će tu još bitki, štit je spreman, samo tko će se popeti na njega.

You may also like