Home Izdvojeno Počela je sezona ribolova riječnog barona, jeste li spremni okušati sreću na ovog moćnog predatora

Počela je sezona ribolova riječnog barona, jeste li spremni okušati sreću na ovog moćnog predatora

by Ante R.
Smuđ

Dunav, Drava, Sava, svuda kreće potraga za ovim predatorom savršeno ukusnog ma kako ga pripremili. Silikoni, varalice svih vrsta, živi mamac, počelo je vrijeme kada se smuđ priprema za mrijest i dugu hladnu zimu bez hrane. Smuđ traži hranu da stvori masno tkivo kako bi zaštitio ikru, odnosno mliječ.

Smuđ

Foto Pecaroš os

Ako ste ikada poželjeli uhvatiti velikog smuđa, sad je pravo vrijeme. Potražite ga u sumrak u prvih sat dva mraka i rano u jutro prije svitanja i to blizu obale jer u obalu bježi hrana, male sićušne ribice u nakani da se skriju od napada predatora. Isprobajte sve oblike ribolova na njega, od živog mamca, mrtve ribice ili čitavu ponudu silikonskih varalica ili nezaobilaznih wobblera, ovisno o dubini koristite plitko roneće ili dubokoroneće i zapamtite sada smuđ za razliku od ljeta traži varalicu s izraženijom vibracijom.

Smuđ

Foto Pecaroš.os

I nemojte biti lakomi, ponesite si jednog, a sve ostalo vratite da i buduća pokoljenja imaju nešto za uhvatiti. Ne bacajte smeće i ne krećite u ribolov bez valjane ribolovnice. Čuvajte prirodu, onda će vam znati vratiti.