Home Izdvojeno Pojedini mediji, NGO i svi koji žive na sisi ministarstva kulture u strahu od Hasanbegovića

Pojedini mediji, NGO i svi koji žive na sisi ministarstva kulture u strahu od Hasanbegovića

by Ante R.

Poduži je spisak onih koji žive u strahu da Zlatko Hasanbegović ponovo ne postane ministar kulture. Sjetite se samo kako su kvazi kulturnjaci i mediji koji nisu na tržištu već žive isključivo od donacija Ministarstva kulture i medija kada im je Hasanbegović ukinuo dotacije, kakao su govorili “Oteo kruh iz usta”, kruh koji nisu zaradili već dobili.

Išlo se tako daleko da su HND, Hrvatskog društva pisaca, Hrvatski PEN te Hrvatsko dizajnersko društvo. Tako su tada napisali priopćenje i potpisali svi koji su bili na jaslama ministarstva i grbači hrvatskih poreznih obveznika, pa se podsjetimo što su napisali:

“Budući da g. Zlatko Hasanbegović nema iskustva u upravljanju kulturnim institucijama te kulturu, kao što je razvidno iz brojnih njegovih izjava, ne poima kao autonomni i kreativni prostor, smatramo da je jedini povod za njegov izbor na tu funkciju da svoj mandat posveti ideološkim zaoštravanjima i čistkama. Molimo Vas da se svojim potpisom pridružite prosvjedu protiv izbora g. Zlatka Hasanbegovića za ministra kulture”,

Iako tema raspodjele ministarstva još nije bila tema razgovora, spekulira se da bi Domovinski pokret u svom portfelju ima i ministarstvo kulture, a kao glavni kandidat spominje se upravo dr.sc. Zlatko Hasanbegović.

Tako su neki mediji, kojima nije strano puštanje dezinformacija i fake newsa o tijeku pregovora između HDZ-a i DP-a danas iskoristili prigodu da prilikom dočeka hrvatskih borbenih zrakoplova da priupitaju premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, hoće li Zlatko Hasanbegović biti novi ministar, a on ih je šokirao odgovorom:

“Nismo razgovarali niti o jednom imenu, niti resoru”, kazao je na pitanje je li Zlatko Hasanbegović kandidat za ministra kulture.
“S koruptivnim Mostom i SDP-om i njihovim partnerima nećemo pregovarati”, dodao je. “Razgovarat ćemo sa svima koji su odgovorni. Imali smo praktički izbore koji su skoro bili neregularni, kršenje Ustava od Milanoviće”, kazao je plenković.