Home Izdvojeno Policija objavila snimke Torcidinog juriša: Pogledajte dramatične prizore s odmorišta uz autocestu A1

Policija objavila snimke Torcidinog juriša: Pogledajte dramatične prizore s odmorišta uz autocestu A1

Napad je bio agresivan, palicama, bocama, kamenjem, lancima. Kada se nisu smirili na naredbe, policajci su ispucali hice, da dozovu pomoć i kao upozorenje da prestanu s napadom

by Ante R.

Više stotina navijača iz kolone koja se iznenada zaustavila na A1 na odmorištu Desinec prema Splitu krenulo je u agresivni napad na 16 policajaca koji su bili tamo, uz uporabu raznih predmeta, a bačena je i zapaljena baklja u blizini benzinske crpke, rečeno je na konferenciji za novinare zagrebačke PU.

Napad je izvršen i raketama, a znate što znači otvoreni plamen na benzinskoj postaji, zamislite da je došlo do zapaljenja i eksplozije na benzinskoj postaji, rekao je zamjenik glavnog ravnatelja policije za opću sigurnost Damir Barić. Policija je izvijestila kako ništa nije davalo naslutiti da će se ovako nešto dogoditi, no u jednom trenutku, naglašeno je, navijači su na povratku za Split zaustavili sve tri trake na autocesti i krenuli u napad na policajce.

Napad je bio agresivan, palicama, bocama, kamenjem, lancima. Kada se nisu smirili na naredbe, policajci su ispucali hice, da dozovu pomoć i kao upozorenje da prestanu s napadom. Navijači su potom u jednom trenutku stali i druge snage su uspjele doći i raditi na uspostavi javnog reda.

Ukupno je ozlijeđeno 35 osoba. Tri policijska službenika su pucala. Dvojica su pucala u zrak, jedan četiri hitca, drugi osam hitaca. Treći je ispalio osam hitaca u zrak, nakon toga 11 hitaca u betonsku površinu. Pretpostavljamo, rečeno je, da je tako došlo do ozljede dvojice navijača.

Jedan ima teže ozljede – propucavanje potkoljenice a drugi je samo okrznut.

Za sada su privedena 43 navijača.

Policija je objavila i snimke nereda u Desincu na kojima se vidi dio napetih trenutaka u kojima veći broj pripadnika Torcide baca razne predmete prema policiji, uključujući boce i prometne znakove, a u jednom momentu jedan od njih stvara i svojevrsnu dimnu zavjesu ispuštajući sadržaj vatrogasnog aparata.  – Hina

You may also like