Home Izdvojeno Policija traži “ugledne građane” iz Baranje koji su zarobili pet pripadnika Zbora narodne garde: Batinanje i puščane hice nije preživio

Policija traži “ugledne građane” iz Baranje koji su zarobili pet pripadnika Zbora narodne garde: Batinanje i puščane hice nije preživio

by Ante R.

Policijski službenici Odjela ratnih zločina PU osječko-baranjske, u suradnji sa Sigurnosno-obavještajnom agencijom, dovršili su kriminalističko istraživanje događaja od 3. rujna 1991. godine, prilikom oružane agresije pripadnika srpskih paravojnih formacija na Bilje.

Foto: MUP

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su navedenoga dana pripadnici tzv. “Specijalne jedinice Milicije SUP-a Beli Manastir”, zajedno s drugim pripadnicima paravojnih formacija pobunjenih Srba, iz smjera Darde napali Bilje, kojom prilikom su u sadašnjoj ulici Ivana Mažuranića zarobili petoricu pripadnika Zbora narodne garde (rođene 1955., 1956., 1957., 1958. i 1962.).

Nakon zarobljavanja, dvojica pripadnika spomenute jedinice, 58-godišnjak i 60-godišnjak, su ih teško fizički zlostavljali te ih na koncu i usmrtili.

You may also like

Verified by MonsterInsights