Obići će ulice koje su tada branili i u kojima su ginuli, od 185 policajaca policijskih stanica Varaždin, Ivanec, Ludbreg, Novi Marof i Čakovec, poginuo je 21, četvorica se vode nestalim, jedan nestali proglašen je umrlim, 66 policajaca je ranjeno, a kroz strahote srpskih koncentracijskih logora u Stajićevu, Sremskoj Mitrovici, Novom Sadu i Beogradu prošlo je njih 119 u trajanju od 20 do 269 dana.

Prije polaska za Vukovar kod Spomen obilježja  poginulim i nestalim policajcima PU Varaždin u spomen na poginule i nestale policajce položene su ruže i zapaljene svijeće, a molitvu za njih predvodio je velečasni Ivica Horvat. Ovih dana obuzimaju nas osjećaji tuge, ali i ponosa, rekao je Damir Makovec, predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora-podružnica Varaždinske županije.

„S jedne strane osjećamo tugu zbog prijatelja koji više nisu s nama, ali s druge smo sretni što možemo čuvati sjećanje na njih, kako nikada ne bi zaboravili što su dali za našu državu i da nikad ne odustanemo od iznošenja istine o Domovinskom ratu. Stoga smo i organizirali ovu obljetnicu kako bismo evocirali uspomene“, rekao je Makovec.

Varaždinski župan Anđelko Stričak istaknuo je da se ta županija ponosi hrabrim policajcima koji su Vukovar branili rame uz rame sa Vukovarcima do samog kraja tj. njegovog pada. Stričak ističe kako mu nije poznato da bi ijedna postrojba te veličine dala toliki doprinos u obrani Hrvatske kao Posebna postrojba Policijske uprave Varaždin. „Nitko od njih 185 nije prošao “neokrznut”; 21 je poginuo, petorica su nestala, 66 ranjeno, a njih 119 je prošlo torture srpskih koncentracijskih logora. Govorimo o postrojbi veličine bojne, a doprinosu u obrani većem nego pojedine brigade“, rekao je župan. – Hina.

Iz BUZ-a poručili: Dosta je “igrokaza Vlade i žetončića iz umirovljeničkih redova”, zakida nas se čak i kada nam se pomaže