Home Izdvojeno Požar kod Trogira doveo u opasnost 120 sudionika međunarodnog dječjeg kampa: Djeca policiji i vatrogascima zahvalila crtežima

Požar kod Trogira doveo u opasnost 120 sudionika međunarodnog dječjeg kampa: Djeca policiji i vatrogascima zahvalila crtežima

by Kristina B

U kampu Medena nedaleko od Trogira, iznenadni požar ugrozio je sigurnost 120 djece u dobi od 7 do 14 godina, sudionika međunarodnog dječjeg kampa. Požar, koji je izbio 18. srpnja 2024., izazvao je evakuaciju djece iz apartmana u sigurnost hotelskog smještaja, udaljenog od opasnosti, donosi Dnevno.hr.

Blizina požara hotelskom kompleksu izazvala je strah među gostima, no zahvaljujući brzoj reakciji policije i vatrogasaca, situacija je stavljena pod kontrolu. Policijski službenici su odmah priskočili u pomoć, obilazili djecu bez pratnje roditelja, razgovarali s njima i pružali podršku tijekom četvrtka i petka. Policija je istaknula da su djeca bila smještena u hotelu gdje su ih redovito posjećivali i umirivali.

Izvor: MUP RH

Luka Boro i Zrinko Miličić pobjednici su 19. natjecanja orača Osječko-baranjske županije

“S obzirom na to da su djeca bila bez pratnje roditelja, policijski službenici su tijekom četvrtka i petka obilazili djecu, razgovarali s njima i umirivali ih. Za vrijeme dok su bili smješteni u hotelu policajci su ih redovito posjećivali i bili im podrška u ovim specifičnim okolnostima. Inače, tijekom ljeta u hotelu su smješteni i policijski službenici iz ispomoći koji su se također sprijateljili s djecom za vrijeme boravka i u ovim trenucima bili su im potpora”, poručuje policija.

Policiji darovali crteže

Djeca su policajcima i vatrogascima nacrtali i darovali lijepe crteže i na taj način uputiti im zahvalu za trud koji su uložili u njihovu sigurnost. Ovim putem želimo se zahvaliti malim prijateljima, dragoj djeci iz dječjeg kampa u Medenoj, a njihovi crteži pronaći će lijepo mjesto u Policijskoj postaji Trogir, poručuju iz policije.

Policija uspješno pronašla maloljetno dijete

U odnosu na požar u Segetu koji je izbio 18. srpnja 2024.godine policijski službenici su jučer dovršili istraživanje, ali uz provođenje intenzivnog istraživanja i pronalaska počinitelja, policijski službenici su čitavo vrijeme bili na terenu za vrijeme dok je požar bio aktivan, kao potpora vatrogascima, odmah su zatvorili prometnicu kako bi vatrogasna vozila mogla nesmetano doći do požarišta, osiguravali su mjesto događaja, regulirali promet unutar hotelskog naselja, gostima i djelatnicima pružali potrebne informacije, a s obzirom na to da su gosti bili uznemireni razgovarali s njima i izvješćivali ih o stanju na požarištu.

Izvor: MUP RH

Oko 20 sati policijskim službenicima je pristupila strana državljanka koja nije znala gdje je njen maloljetni sin kojeg nije mogla pronaći jer su u žurbi napustili plažu i bila je zabrinuta. Policijski službenici su se angažirali, pomogli i uskoro pronašli dijete u drugom dijelu hotelskog kompleksa.

Policijski službenici su na ovaj način željeli u direktnom kontaktu umiriti građane koji su za vrijeme požara osjećali neizvjesnosti i strah za svoje obitelji i imovinu, a na terenu smo čitavo vrijeme bili potpora vatrogascima koji su odradili odličan posao u gašenju požara”, poručuje policija.

You may also like

Verified by MonsterInsights