Home Izdvojeno Pregovori u tijeku. Černihiv teško bombardiran, deseci poginuli

Pregovori u tijeku. Černihiv teško bombardiran, deseci poginuli

by Ante R.

Osmi je dan ruske invazije na Ukrajinu. Nakon što je ruska vojska zauzela Herson, strateški važan grad na jugu zemlje, nastavljene su teške bitke za Harkiv, Kijev i Černihiv. Ruske snage opkolile su Mariupolj, važnu ukrajinsku luku na jugoistoku Ukrajine. Danas oko 16 sati počela je druga runda pregovora, prenosi N1.

 

U bombardiranju Černihiva najmanje 22 osobe stradale

Kako prenosi Sky News ukrajinsku Hitnu službu 22 ljudi je poginulo.

 

 Ukrajinski parlament odobrio “vojni paket”

 

Ukrajinski parlament odobrio je mobilizaciju rezervista i donio je “vojni paket”, piše The Kyiv Independent.

To uključuje kaznenu odgovornost za suradnju s Rusijom, povećanu kaznu za pljačku i prisilno oduzimanje imovine u vlasništvu Rusije i nekih njezinih građana.

 

Ukrajinski ministar: Zaustavite barbarsku Rusiju odmah!

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba oglasio se na Twitteru nakon zračnog napada na Borodjanku i ponovno pozvao da se zatvori zračni prostor nad Ukrajinom.

 

“Svaki put kad vam ruski lažovi kažu da ne bacaju bombe na ukrajinske gradove, pokažite im fotografiju ove stambene zgrade u Brodjanki, u kijevskoj regiji. Rusi su bombardirali grad dva dana u nizu, pri čemu su mnogi civili ubijeni. Zaustavite barbarsku Rusiju odmah. Zatvorite zračni prostor iznad Ukrajine! Djelujte odmah!”, objavio je ministar Kuleba.

 

 Policija objavila video strašnih posljedica bombardiranja Černihiva

Ukrajinska je policija na YouTubeu objavila video koji, kako pišu, prikazuje strašne posljedice bombardiranja Černihiva, grada na sjeveru Ukrajine.

 

 

Počeli pregovori!

 

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihajlo Podoljak objavio je na svom Twitteru da su upravo počeli pregovori s ruskom stranom.

 

“Počeli su pregovori s ruskim predstavnicima. Ključna pitanja na dnevnom redu:

1. Trenutni prekid vatre

2. Primirje

3. Humanitarni koridori za evakuaciju civila iz uništenih ili stalno granatiranih sela/gradova”, naveo je.