Home Izdvojeno Puhovski bi zabranio HDZ: “Nemam ništa protiv toga da se osuđenu stranku zabrani”

Puhovski bi zabranio HDZ: “Nemam ništa protiv toga da se osuđenu stranku zabrani”

by Ante R.

Žarko Puhovski, poznatiji kao druker Hrvatskih proljećara i nevjerodostojni svjedok u Hagu u izjavi za HTV, osim oporbenog velebnog prosvjeda, komentirao i moguće nedemokratske poruke s prosvjeda.

“Kao što je davno rekao jedan mudar čovjek, ‘liberali uvijek koriste toliko sile, koliko je potrebno’. Liberali nisu anarhisti, oni nisu protiv nasilja. U nekim situacijama nasilje je potrebno. Ja nemam ništa protiv toga da se osuđenu stranku zabrani, to se može izvesti, ali za to ne treba, kao što je Ivica Puljak rekao, poseban zakon, istaknuo je.

Rekao je kako bi zabrana stranke imala smisla ako bi se uspostavila jasna veza između strukture stranke i korupcijske prakse.
“Zabrana zbog korupcije bi imala smisla ako bi se pokazalo da se struktura stranke podudara s korupcijskom praksom. To je ono što je njihova teza. Problem je u tome što se na korupciji ne dobivaju izbori”, kazao je. Naglasio je da birači ne vjeruju antikorupcijskim platformama, jer smatraju da bi oporba radila isto kada bi došla u iskušenje.

“Zdrav razum kaže ‘vi niste korumpirani zato što niste na vlasti, niste se našli u kušnji pa sad možete propovijedati’. Tu nisu bile liberalne ni ikakve druge poruke, nego poruke očaja”, zaključio je.

You may also like