Home Izdvojeno Puljak: Potvrdit ću pobjedu u drugom krugu. računam na suradnju sa svima osim HDZ-a i Keruma

Puljak: Potvrdit ću pobjedu u drugom krugu. računam na suradnju sa svima osim HDZ-a i Keruma

by Ante R.

Kandidat stranke Centar Ivica Puljak koji je u prvom krugu osvojio 48,73 posto glasova,  izjavio je u nedjelju navečer kako će tu svoju pobjedu potvrditi u drugom krugu te da su građani odlučili izabrati red umjesto nereda i da slijede tri godine preporoda Splita.

“‘Građani Splita su odlučili i izabrali su red, umjesto nereda, budućnost umjesto prošlosti, borbu za javni interes i sve ono što smo nas trojica (Antonio Kuzmanić i Bojan Ivošević) radili”, poručio je Puljak kasno navečer. Više je puta ponovio kako vjeruje da će njegova pobjeda biti potvrđena i u drugom krugu izbora za gradonačelnika za dva tjedna, 10 srpnja.

Govoreći i o velikoj pobjedi stranke Centar u Gradskom vijeću rekao da će sada imati većinu za  sve one projekte koje su  obećavali i zacrtali, a sad će to moći i ostvariti. – “Sljedeće tri godine će biti godine preporoda grada Splita’, poručio je Puljak.

Na upit kako komentira malu izlaznost na ovim prijevremenim izborima,  rekao je kako je ta izlaznost mala u apsolutnim brojevima,  ali kad se pogleda one koji su dali glas za kandidate stranke Centar, ona je velika i “srušen je mit da na izborima mala izlaznost ne odgovara malim stranakama.”
“Oni koji su glasali za nas izašli su na izbore u velikom broju,” istaknuo je.

Lista stranke Centar  je osvojila 19.376 glasova ili 42,47 posto od ukupno izašlih 46.292 birača.

Za Puljka je ta pobjeda  pobjeda članova Centra, a pripada građanima Splita.  Rekao je i da će u sljedećem razdoblju surađivati sa svima osim sa HDZ-om  i HGS-om Željka Keruma,  jer kako je ocijenio, prošlo je vrijeme kad se s iskaznicom  HDZ-a dobijao posao. – Hina