Home Izdvojeno Pupovac napao Bulja: Junačiti se na onom tko je slabiji od tebe, sprječavati da ono malo Srba koji žive u Sinju može dijeliti baštinu Srba

Pupovac napao Bulja: Junačiti se na onom tko je slabiji od tebe, sprječavati da ono malo Srba koji žive u Sinju može dijeliti baštinu Srba

by Ante R.

Zastupnici Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga održali su konferenciju za novinare s temom: “Što mi hoćemo, a što drugi hoće s nama u hrvatskom političkom životu.” U osnovi je tiskovna bila svojevrstan odgovor na Miru Bulja radi zabrane u Sinju izložbe u organizaciji SNV-a.

“Nastavit ćemo zagovarati kulturne i društvene programe koji će biti usmjerenu ka vidljivosti naše zajednice i izgradnji društva u kojem će se svi osjećati slobodno. U zadnje vrijeme svjedočimo da se naše ime, jezik i pismo, da postaju razlog izljeva mržnje političkih aktera koji na tome grade političku platformu”, kazala je Jeckov.

“Inzistirat ćemo na strožem kažnjavanju govora mržnje”, međutim Jeckov tu ne spominje govor mržnje svojih sunarodnjaka koji napadaju sve one koji su oštetili mauzolej ratnom zločincu Vukašinu Šoškoćaninu kojeg oni slave kao borca za slobodu.

“Nastavit ćemo s izgradnjom i obnovom srpskih kulturnih centara diljem zemlje. Kad je u pitanju socijalna politika, tim pitanjem ćemo se naročito pozabaviti osobito zbog osiromašenih dijelova RH koji su vrlo često naseljeni pripadnicima nacionalnih manjina”, rekla je Jeckov, navodeći da imaju nekoliko ideja koje će pokušati realizirati, poput centara za pružanje pomoći.

Napominjemo da se sve ovo nalazi u Operativnom planu za nacionalne manjine koju je vlada usvojila jednoglasno, a treba biti provedeno putem Savjeta za nacionalne manjine.

Onda je riječ uzeo Pupovac te komentirao potez sinjskog gradonačelnika Mire Bulja koji je zabranio održavanje izložbe “Susret na Tromeđi” Inie Herenčić koja se trebala održati početkom rujna u Galeriji Sikirica u Sinju, a koju je sufinanciralo Srpsko narodno vijeće.

“Mi znamo što je cilj gradonačelnika Sinja, a to je da stigmatizirajući i zabranjujući SNV-u održi sebe i svoju stranku u političkom životu i da preuzme one stranke koja je do jučer činila, a danas, budući da je u vlasti, to više ne može činiti kao što je do jučer činila. I to je politički nemoral, baražnom vatrom obrušio se Pupovac na Bulja dodajući: Junačiti se na onom tko je slabiji od tebe, sprječavati da ono malo Srba koji žive u Sinju može sa svojim sugrađanima, dijeliti baštinu Srba u Hrvatskoj je ne samo protuustavno i protuzakonito, nego i kukavički. Ponovit ću, kukavički”, poručio je Pupovac.

Podsjećamo da se izložba trebala održati u Galeriji Sikirica, a dobila je financijsku potporu Srpskog narodnog vijeća (SNV). Gradonačelnik Sinja, Miro Bulj je izjavio kako ne može dopustiti održavanje izložbe koja je financirana od strane SNV-a.

You may also like

Verified by MonsterInsights