Home Izdvojeno PUT PREMA ESKALACIJI ILI MIRU Odluka Bidenove administracije koja može biti presudna

PUT PREMA ESKALACIJI ILI MIRU Odluka Bidenove administracije koja može biti presudna

by Ante R.

Odluka Bidenove administracije da dozvoli Ukrajini korištenje njihovog oružja dugog dometa na teritoriju Rusije izazvala je uznemirenost širom svijeta, ali i oduševljenje u Ukrajini. Postavlja se pitanje hoće li Rusija pojačati napade na ukrajinska urbana središta iz odmazde i hoće li se povećati broj stradalih civila ili omogućiti postizanje mira, do kojeg može doći isključivo pregovorima.

Tako Hina piše- SAD je dosad oklijevao isporučiti Ukrajini ili odobriti upotrebu oružja koje bi moglo pogoditi mete duboko u Rusiji iz straha da bi to eskaliralo sukob. Drugi saveznici Kijeva isporučuju oružje, ali s ograničenjima kako i kada se ono može koristiti unutar Rusije, zbog zabrinutosti bi takvi napadi mogli potaknuti odmazdu koja bi uvukla zemlje NATO-a u rat ili izazvala nuklearni sukob.

Izvori su Reutersu prošli tjedan rekli da je SAD blizu dogovora da Ukrajini osigura takvo oružje, ali da će Kijev morati pričekati nekoliko mjeseci jer SAD rješava tehnička pitanja prije bilo kakve isporuke, piše Hina

 Kako je od jedne stranke ostao samo prah i pepo

Očito se Bidenova administracija odlučila na ovaj potez prije predsjedničkih izbora u strahu da ne pobjedi republikanski kandidat Donald Trump koji u svojoj kampanji obećao prekid rata i uspostavu mira ne navodeći hoće li to biti pravedni mir koji bi Ukrajina mogla platiti gubitkom teritorija. Izgleda da ćemo odgovor na ovo pitanje dobiti tek nakon predsjedničkih izbora u Americi.

“GDJE JE NESTAO ČOVJEK” Primorac, HDZ-ov kandidat za predsjednika Republike je nevidljiv i ne definiran, zašto?

Anto Đapić: Izjava bošnjačkog političara da su Bošnjaci vlasnici Bosne i Hercegovine, a svi ostali podstanari zgrozila je cijeli svijet

You may also like

Verified by MonsterInsights