Home Izdvojeno Rada Borić o navodnom napadu karate majstora na ženu: “Kao feministkinja i žena ja vjerujem ženi”

Rada Borić o navodnom napadu karate majstora na ženu: “Kao feministkinja i žena ja vjerujem ženi”

by Ante R.

Članica Možemo, feministkinja i politička aktivistica Rada Borić komentirala je za N1 navodni fizički nasrtaj i udarac saborskog zastupnika većine Veljka Kajtazija na romsku aktivisticu Suzanu Krčmar. O ovom napadu mediji pišu danima, policija po nalogu DORH-a vrši izvide, a sam Kajtazi negira navodne događaje. Gostujući na N1 Rada Borić se očitovala o tom događaju rekavši:

“Kao feministkinju i ženu ja vjerujem ženi, Suzani Krčmar, koja je je rekla da je fizičkog nasilja, kao i prijetnji – bilo. Ženama je iznimno teško prijaviti nasilje, pogotovo ako ti je i vlastiti život ugrožen, a vjerujem da žene uvijek razmišljaju i o zajednici. Veljko Kajtazi je poznat u zajednici i njihov je predstavnik u Saboru i sigurno je imala osjećaj da će, ako se njemu našteti, naštetiti cijeloj zajednici”, govori Borić.

U 80 posto slučajeva će žena odustati od prijave, ističe ključan podatak Borić i dodaje:
“Premijer Andrej Plenković je višekratno ponavljao da ima nultu toleranciju na nasilje, pa da vidimo koja je to. Izvidi su se mogli raditi i ranije jer se prijava dogodila još u kolovozu. Ima nešto što bi se trebalo raditi i po službenoj dužnosti. Vidjet ćemo hoće li Kajtazi sam izaći iz Sabora kako ne bi izgubili koalicijskog partnera nakon istraga”

“Vidjet ćemo hoće li i DORH tako utvrditi. Pozivaju se često na presumpciju nevinosti, no nje se ne bi u ovom slučaju trebalo držati. Svaki put kad se tako nešto dogodi je pitanje i političke odgovornosti. Posebice kada se radi o temi nasilja nad ženama“, govori Rada Borić. “Krčmar je imala legitimnu brigu da hoće li nakon prijave ostati bez posla”, govori Borić koja ističe da žene doživljavaju i institucionalno nasilje.

Danas Hrvati napuštaju Hrvatsku trbuhom za kruhom, nekada su bježali u potrazi za slobodom

You may also like

Verified by MonsterInsights