Home Izdvojeno Rade Šerbedžija: ” “Ja sam ljevičar, ali sam razočaran u ljevicu moje generacije… Vjerujem u novu ljevicu”

Rade Šerbedžija: ” “Ja sam ljevičar, ali sam razočaran u ljevicu moje generacije… Vjerujem u novu ljevicu”

by Ante R.

Glumac Rade Šerbedžija gostovao je u Pressingu gdje je komentirao i političku situaciju u Hrvatskoj.

Glumac Rade Šerbedžija rekao je u Pressingu da vjeruje da će mladi ljudi verojatno promijeniti život na ovim prostorima. “Ja sam ljevičar, ali sam razočaran u ljevicu moje generacije… Vjerujem u novu ljevicu. Samo mladi u cijeloj regiji, samo njima vjerujem i njih podržavam”, naveo je on.

Šerbedžija je rekao da mu je želja da u svom Ulysses teatru okupiti mlade glumce iz regije.

“To nema veze s politikom, to su mladi glumci koji govore jezikom kojim se razumijemo, različitim valjda u nijansama, ali je jednistven u tome što jedni druge razumijemo, volimo tu energiju, vjerujem u njih i gledam te predstave. Teška su vremena, mi smo bili sretna generacija, ulagalo se u umjetnost, danas se ne ulaže dovoljno. U umjetnost treba ulagati”, naveo je.

“Gledao sam Ivanu Kekin iz Nove ljevice kod Stankovića. Potpuno me oduševila ta djevojka sa svojom idejama, govorom, stavovima. Poslao sam joj pismo u kojem sam joj rekao: Znaš što, ja sam od sada član tvoje partije! Neću javno govoriti da me opet ne zamrze neki. Tim mladim ljudima, ne samo u Hrvatskoj nego i u regiji jedino vjerujem”, kazao je Šerbedžija.

Cijeli razgovor možete pogledati u videu.

You may also like