Home Analiza Ruska mašina za meso: Tko je sljedeći za slanje na ukrajinsku bojišnicu? A domet za pucanje po ruskom teritoriju stalno se povećava…

Ruska mašina za meso: Tko je sljedeći za slanje na ukrajinsku bojišnicu? A domet za pucanje po ruskom teritoriju stalno se povećava…

by Kristina B

Piše: Domagoj Franić

Da se malo osvrnem na ono što vidim u zadnje vrijeme – pitanje mobilizacije rusa. Od samog početka ruske agresije Putin je nastojao “potrošiti” što manje “izvornih rusa” u ratu s Ukrajinom. Mobilizirao je sve i svakoga, posebno nacionalne manjine iz ruskih zabiti, ne dirajući izvorne ruse u europskom dijelu rusije….ili čineći to u minimalnom broju. Mobilizirao je kriminalce i osuđenike iz ruskih zatvora, hvatao došljake na ruskim gradilištima.

Radio je to iz dva razloga, jedan od njih je očuvanje rusa, a drugi je strah od raspisivanja mobilizacije većih razmjera koja bi izazvala pobunu tih istih “europskih rusa”. Zato Putin cijelo vrijeme provodi “tihu mobilizaciju”, mjesečno angažirajući do 30.000 osoba svih fela, nacionalnosti i statusa. Od pijanaca, invalida, bolesnih…..koji ginu kao glineni golubovi, ali uspijevaju “začepiti” proporcionalne mjesečne gubitke ruske vojske na bojišnicama… Odljev i priljev ruskih vojnika je otprilike isti, tek nešto više ih biva izbačeno iz stroja nego što ih uspiju poslati na “mljevenje”.

Ta mašina za meso se za sada uspijeva održati, ali primjećujem da to psihopata sve teže uspijeva kontrolirati….ukupne “zalihe se troše” i bliži se trenutak kada će morati zahvatiti grublje u rusku populaciju.

Primjetno je da pokušava dovući lokalce iz afričkih država, pojačano je hvatanje stranih radnika diljem rusije, vidjeli ste da nudi “pomoć izbjeglicama iz Palestine” koji će vjerojatno uskoro u mašinu za meso… Naime, Rusija će “udomiti” 43.000 izbjeglica iz Palestine na 6 mjeseci… Koliko njih će završiti na bojišnicama Ukrajine? Kada zlotvor glumi dobrotvora…

Izvor: Facebook

Moguće je čak da je dio nedavnog putovanja u Sjevernu Koreju i Vijetnam za cilj imao i pokušaj angažiranja lokalnog stanovništva za rat u Ukrajini. Bilo da ih tiranin iz Sjeverne Koreje pošalje kao “turiste” koje prema dogovoru čeka odora u Rusiji ili pak da ih službeno, kao postrojbe svoje vojske, u sklopu nedavno potpisanog ugovora o sigurnosnoj i vojnoj suradnji, pošalje u obranu “bratskog naroda”.

Ništa me ne bi začudilo kada je dogovor zlikovaca u pitanju, ono što me zanima je uloga Kine u svemu ovome, je li ona koordinator ili zaista samo “oprezni promatrač”. Zanimljivi su mjeseci pred nama…

ZELENO SVJETLO ZA VEĆI DOMET UKRAJINSKOG DJELOVANJA PO RUSKOM TERITORIJU

Sjedinjene Države dopustile su Ukrajini upotrjebu svoga oružja 100 km duboko u ruskom teritoriju, piše The Washington Post. Dužnosnici kažu da američka ograničenja stavljaju ključne ruske zračne baze izvan dosega i još uvijek ne daju priliku pogoditi ključne zračne luke na kojima se nalaze zrakoplovi koji izvode zračne napade na teritoriju Ukrajine.

“Južna Koreja neće poštivati ​​nikakva ograničenja isporuke oružja Ukrajini ako Rusija prenese modernu vojnu tehnologiju Sjevernoj Koreji”, izjavio je načelnik Odjela za nacionalnu sigurnost administracije predsjednika Južne Koreje.

Iz ove izjave je vidljiv način funkcioniranja diktatorskih režima rusije i Sjeverne Koreje. Princip “ja tebi – ti meni”. Rusija Sjevernoj Koreji modernu tehnologiju (sudeći po ratu u Ukrajini, neće se baš usrećiti), Sjeverna Koreja rusiji jeftine granate upitne kakvoće i moguće koju tisuću vojnika… Moguće da psihopata obećava i daljnju nuklearnu tehnologiju…

Izvor: Facebook

Rezultati ovih odluka odmah su vidljivi na terenu. Rusija je u svibnju ove godine uz ukrajinsku granicu koncentrirala skupinu od 90.000 vojnika, koju je namjeravala pokrenuti u novu veliku ofenzivu, no odluka SAD-a krajem mjeseca da dopusti Ukrajini korištenje američkog oružja za napad na vojne ciljeve na ruskom teritoriju poremetila je njihove planove. O tome je u intervjuu za Associated Press govorio prvi zamjenik šefa ukrajinskog ministarstva obrane Ivan Gavrilyuk.

Agencija također navodi riječi ukrajinskog vojnog časnika s pozivnim znakom “Hefest”, koji je rekao kako, nakon dobivene dozvole iz Washingtona, instalacije HIMARS-a nisu utihnule cijeli dan, zbog čega su ruske snage pretrpjele velike gubitke te je njihova ofenziva spriječena. Prema borcima, u prvim su danima ukrajinske obrambene snage uspjele poraziti čitave kolone ruskih snaga koje su na granici čekale zapovijed za invaziju.

Ranije ukrajinske oružane snage nisu mogle pogoditi takve ciljeve. Sva skladišta sa streljivom i drugim resursima nalazila su se na udaljenosti od 20 km dalje od mjesta gdje je oružje ukrajinskih oružanih snaga moglo dosegnuti. Ali nakon što je Washington dao zeleno svjetlo za korištenje američkog oružja, dinamika se gotovo odmah promijenila, dopuštajući ukrajinskim snagama da stabiliziraju bojišnicu, pa čak i izvedu protunapade, vraćajući neprijatelja nekoliko kilometara unazad.

You may also like

Verified by MonsterInsights