Home Izdvojeno Savo Štrbac: ‘Hrvati nam nakon Nikole Tesle otimaju još jednog Srbina

Savo Štrbac: ‘Hrvati nam nakon Nikole Tesle otimaju još jednog Srbina

by Ante R.

“Poslije Vladana Desnice, Stojana Jankovića, Nikole Tesle, sada je redu Ruđer Bošković. Hrvati ne žale ni novaca, ni truda, niti vremena da u Hrvate upišu znamenite Srbe. Ali razumljivo, to je zato što nemaju svoje”, izjavio je Štrbac u emisiji televizije iz Laktaša. Savo Štrbac predsjednik je Informacijsko dokumentacijskog centra koji se bavi praćenjem i arhiviranjem brojki ubijenih Srba tijekom ratova 90-ih, kao i praćenjem suđenja za ratne zločine.

“Lakše im je da ukradu od Srba koji su im blizu, jer nemaju svoju povijest i velikane. Hrvati su uložili dosta resursa i napora da u EU parlamentu velikog Ruđera Boškovića predstave kao hrvatskog znanstvenika, a nitko se nije pozabavio njegovim srpstvom niti porijeklom”, dodao je u emisiji.

Štrbac je naveo da su Boškovići iz sela Orahov do (općina Ravno) blizu srpskog manastira Zavala, a napomenuo je da se na posljednjem popisu stanovništava svih 150 mještana toga sela izjasnilo kao Hrvati. “Zanimljivo je da oni svi slave krsnu slavu koju su očito naslijedili od predaka, pravoslavnih Srba. To znači da su pokatoličeni”, tvrdi Savo Štrbac.

Prima dvije mirovine, srpsku i hrvatsku
Štrbac, inače, kontinuirano radi i izjavljuje protiv Hrvatske iako se u njoj rodio, ali i zaradio dobru mirovinu. Savo Štrbac javno se pohvalio da je za srpske prilike bogataš jer osim srbijanske penzije – prima i mirovinu iz Hrvatske koja je tri i pol puta veća od one u Srbiji.

“U Hrvatskoj sam ostvario staž od 18 godina, jest da sam od toga 15 godina bio sudac i tri godine rukovoditelj pa sam imao dobru plaću. U Srbiji sam ostvario staž od 16 godina, bio odvjetnik i plaćao poreze i doprinose, ali tri i pol puta mi je veća hrvatska nego srpska penzija. To su relacije. Nije ni u Hrvatskoj sve tako crno”, sarkastično je kazao ovaj rođeni Benkovčanin.

Za vrijeme Domovinskog rata djelovao je kao “ministar informiranja” u tzv. “Republici Srpskoj Krajini”, a poznato je da je bio bliski suradnik osuđenih ratnih zločinaca Milana Babića i Milana Martića. I nakon pada okupatorske tvorevine, Štrbac je nastavio ratovati protiv Hrvatske širenjem dezinformacija o Hrvatskoj pri čemu ne bira sredstva, a što se dobro vidi i po optužbama o svojatanju Ruđera Boškovića, piše Dnevno.

You may also like