Home Izdvojeno Šef Suverenista: S Radićem se može surađivati, a s onim što je ostalo od Domovinskog pokreta suradnja je nemoguća misija

Šef Suverenista: S Radićem se može surađivati, a s onim što je ostalo od Domovinskog pokreta suradnja je nemoguća misija

by Ante R.

Gostujući u emisiji Studio 4 HTV-a šef Suverenista Marijan Pavliček izjavio je: Nisam iznenađen ishodom te da je bilo pitanje vremena kad će doći do sukoba unutar stranke.

– Nažalost, mjesec dana previše prljavog veša, ali bojim se da je to tek početak i da će se taj sukob među njima nastaviti, kazao je Pavliček.

Pavliček: Suradnja na državnoj razini s DP-om nemoguća
Što se tiče suradnje s Penavinim DP-om ili Radićem koji je najavio formiranje nove stranke, Pavliček je rekao da su “uvijek voljni surađivali sa strankama sličnog svjetonazora”.

– Činjenica je da je DP stranka sličnog svjetonazora kao i suverenisti, ali isto tako je činjenica da je DP dio vladajuće većine. Tako da je u ovom trenutku suradnja na državnoj razini s DP-om nemoguća. Hoće li doći do neke suradnje s kolegama koji su izašli iz DP-a formirati neku novu stranku, to će vrijeme pokazati, naglasio je.

“Domovinski pokret eutanaziran od HDZ-a”
Je li politička desnica pokazala opet istu slabost – nejedinstvo, neprincipijelnost, nestabilnu i nejasnu politiku zbog koje ne može imati ozbiljan utjecaj na vlasti u Hrvatskoj?

– Domovinski pokret očigledno nije dorastao zadatku, to se pokazalo. Tri mjeseca je prošlo od formiranja vlade. Mi nismo vidjeli niti jedan konkretan prijedlog poteza DP-a, rekao je.

– Ovo je vlada kontinuiteta Andreja Plenkovića, već treća vlada. Tu nema nikakvih ekstra promjena, ništa od onih velikih obećanja DP-a – od vojske na granicu, policije na granicu, od skidanja ograda na Trgu maršala Tita, kvote za strane radnike, deratifikacije Istanbulske konvencije. Oni su jednostavno eutanazirani od strane HDZ-a. To je politika globalističke vlade. Osim tri dodatna ministra, od kojih jedno ministarstvo još nije oformljeno, ministarstvo demografije, mi ne vidimo niti jedan konkretan prijedlog DP-a, nastavio je.

Pavliček je komentirao i uvođenje poreza na nekretnine
– Zašto smatram da će to biti dodatno guljenje kože hrvatskih građana? Zato što on u ovom trenutku, bar što je onako u nekim najmanjim crtama predstavljeno od strane ministra Primorca, je da on obuhvaća apsolutno sve slojeve društva, da obuhvaća sve prazne nekretnine, druge nekretnine, komentirao je Pavliček.

– Ne stoji teza da će uvođenjem ovog poreza se aktivirati tržište nekretnina, da ćemo tih 400.000 nekretnina uspjeti naseliti. Mi imamo prvo stotine tisuća nekretnina praznih jer smo krim politikama ove i prethodnih vlada potjerali 400.000 naših sugrađana u zapadnoeuropske zemlje. Te su nekretnine zbog tog razloga prazne, one se neće aktivirati ovim porezom, nastavio je.

Smatra da oni koji su ostali u Hrvatskoj pa su naslijedili kuću ili vikendicu od svog oca, djeda, posebno u pasivnim krajima – u Slavoniji, Baranji, Srijemu, Lici, Banovini, oni te kuće jednostavno ne mogu prodati.

Dabro najavio ekskluzivu o prelaskou dva oporbena zastupnika u saborsku većinu, oporba ga ismijala, ostaje mu samo SDSS

– Ja ću vam dati jedan primjer osobni. Ja sam naslijedio kuću u Bapskoj, selo pored Iloka. Kuća od 55 kvadrata; dvije spavaće sobe, dnevna kuhinja, u toj se kući živjelo četiri godine. Pored nje se napravio još jedan novi prostor od 15 kvadrata, skladišni prostor. Dvorišna zgrada od 32 kvadrata 1986. godina je izgrađena. Iza su svinjci, šupe, sve zadnjih 30 godina, 35 godina je izgrađeno. Vi tu kuću ne možete prodati. Ja je prodajem dvije godine. Znate zašto je ne možete prodati? Zato što nemate je kome prodati. U tom selu danas živi 500 ljudi od nekadašnjih 1300, 2000, dodao je, piše HRT.

You may also like

Verified by MonsterInsights