Home Izdvojeno Slavonija i Baranja priprema se na opsadno stanje, na pomolu invazija nezapamćenih razmjera

Slavonija i Baranja priprema se na opsadno stanje, na pomolu invazija nezapamćenih razmjera

by Ante R.

Nakon što je vodeni val pogodio jug Njemačke, slični scenarij očekuje i istok Hrvatske. A nakon rasta Dunava, dolaze komarci.

Vodeni val koji je pogodio jug Njemačke spušta se i u Hrvatsku. Hrvatske vode kažu nema panike, ali uz visoke vodostaje kreće i pošast zvana komarci. Dramatični prizori izlijevanja Dunava i potopa juga Njemačke slit će se do Hrvatske. A u Vukovaru za tjedan dana očekuju rekordan vodeni val koji će razinu Dunava podignuti sve do šetnice, javlja Nova TV.

Iz Hrvatskih voda kažu svakodnevno prate vodostaje i razvoj situacije.
“Očekuje se veliki porast vodostaja Dunava. Porast je već započeo.- “Jutros su proglašene redovne mjere obrane od poplava na svim dionicama rijeke Dunav u Hrvatskoj“, rekao je Marko Spajić, zamjenik rukovoditelja sektora u Hrvatskim vodama.

Što se tiče vodostaja tu panike nema, ali najveća opasnost bit će komarci kojima je visoki vodostaj poligon za razmnožavanje i napade na ljude i životinje. Tako su područja u OBŽ od ušća Karašice u Dravu i vikend naselja koje se tamo nalazi pod udarom vodenog vala koji putuje Dravom, ali koji će dodatno pojačati sporost i nemogućnost primanja Dunava vode iz Drave. U opasnosti je i vikend naselje na ušću Drave u Dunav.

Dalić objavio fotografiju sa Svetim Ocem, te ispunjen vjerom i sa Božjom pomoću ide ponizno po zlato na EURU

Najveći problem su komarci koji za razmnožavanje imaju ogromne površine s baranjske strane U OBŽ počevši upravo od ušća Karašice u Dravu pa sve dalje nizvodno do Aljmaša, ali i dijelove s osječke strane od Josipovca i Višnjevca te od Sarvaša do Aljmaša. Tako velike površine jednostavno je nemoguće kvalitetno i uspješno braniti od invazije letećih krvopija.

Slavoncima jedino ostaje da zaborave na uživanje uz Dravu, rad u Vrtu ili šetnju gradom i parkovima. Pripremite se, invazija kreće.

HOĆE LI PUĆI LJUBAV S UDRUGOM NAŠ HAJDUK? Burna rasprava na Glavnoj skupštini dioničara Hajduka: Hajduk je šampion propuštenih prilika

You may also like

Verified by MonsterInsights