Home Izdvojeno SLUČAJ SKIDANJA ZASTAVE Šum u komunikaciji, fake news Ministra i lažno priopćenje. Postoji li nečija intervencija i pokušaj zataškavanja.

SLUČAJ SKIDANJA ZASTAVE Šum u komunikaciji, fake news Ministra i lažno priopćenje. Postoji li nečija intervencija i pokušaj zataškavanja.

by Ante R.

Javnost traži odgovore!
Tko širi lažne vijesti, obmanjuje javnost i zašto PU Šibensko kninska iznosi da je počiniteljima određen jednomjesečni zatvor i da su predani pritvorskom nadzorniku.

Tako PU Šibensko kninska izdaje priopćenje:
U Policijskoj postaji Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvojicom 20-godišnjaka i 49-godišnjakom osumnjičenima za povredu ugleda Republike Hrvatske.

Policijski službenici su, na temelju prikupljenih saznanja i dostupnih materijala na društvenim mrežama, utvrdili kako je 20-godišnjak 26. svibnja u mjestu Kovačić, na brdu Gradina, s čeličnog stupa skidao hrvatsku zastavu, dok ga je drugi 20-godišnjak snimao i pritom ga poticao govoreći mu da je skine.

Snimljeni materijal su objavili na društvenim mrežama i proslijedili 49-godišnjaku koji ga je potom dijelio drugim osobama putem internetskih komunikacija. Ovakvim su postupanjem grubo omalovažili zastavu Republike Hrvatske. Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, javlja PU šibensko-kninska.

Isto tako ministar Hrvatskih branitelja Tomo Medved izjavljuje:
“Najoštrije osuđujem, smatram potpuno nedopustivim da se netko uputi u taj čin jer hrvatska zastava simbolizira naše žrtve, simbolizira sve naše patnje, simbolizira sve pobjede”

“Kao što smo mogli vidjeti, već im je određen istražni zatvor – sada će se zaista jasno uputiti poruka svima koji se usude taknuti u hrvatske simbole da će odgovarati u skladu sa zakonom”, dodaje

Index je sada još jednom u šibenskom Županijskom državnom odvjetništvu provjerio činjenice i potvrđeno nam je da 20-godišnji mladići od kojih je jedan skidao zastavu, a drugi ga snimao te 49-godišnjak koji je snimku podijelio na društvenim mrežama nisu u pritvoru.
“Nije im određen istražni zatvor jer ga nismo ni tražili”, rekli su Indexu iz ŽDO-a.
Inače, trojica privedenih su aktivno iznijeli obranu, a odluku o podnesenoj prijavi Državno odvjetništvo će donijeti naknadno.

Na sva ova pitanja i širanje lažnih i obmanjujući vijesti očekuju se javni odgovori od MUP-a, PU Šibensko kninske i Ministra Tome Medveda. Podsjećamo na slučaj iz Požega kada je hrvatski branitelj radi skidanja srpske zastave s jarbola u Požegi završio u istražnom zatvoru. Tko ima toliku moć da u pritvoru nisu završili počinitelji ovog kaznenog djela sramoćenja zastave i države u okilici Knina i zašto se nije od Županiskog državnog odvjetništva nije zatražen pritvor , a u priopćenju napisano da im je određen jednomjesečni pritvor.

 

You may also like