Home Izdvojeno SPREMNI NA REPRESIJU Milina: Policija će na Dan sjećanja obaviti svoj posao

SPREMNI NA REPRESIJU Milina: Policija će na Dan sjećanja obaviti svoj posao

by Ante R.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina izjavio je u ponedjeljak u Našicama da će policija na Dan sjećanja na žrtvu Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obaviti svoj posao te procesuirati eventualno protupravno ponašanje.

Policija se svake godine za sve obljetnice, ne bi samo govorio za Vukovar, ozbiljno priprema. Uvijek postoje nekakve tenzije, manje ili veće. Mi ćemo se i ove godine pripremati, rekao je Milina novinarima u Našicama na spaljivanju gotovo tri tone droge. Dodao je da već imaju operativni stožer koji se počeo sastajati i prikupljati informacije. “Policija će svoj dio posla uvijek obaviti. Mogu reći da sve što bude, ako bude protupravnog ponašanja policija će to procesuirati”, rekao je Milina.

Hoće li u Vukovaru pasti rekord, svi smještajni kapaciteti na istoku Hrvatske popunjeni su 17. i 18. studenog. Navijačke skupine dolaze organizirano

Glavni ravnatelj je potvrdio podatak koji su već objavili mediji da policija u Zagrebu i Zadru postupa prema dvije osobe, a radi se po njegovim riječima o dokaznim radnjama. – “Uhićenja su povezana s osnovanom sumnjom da su počinili koruptivna kaznena djela i to je ono što vam zasad mogu reći”. Slijedi standardna procedura, osobe će nakon provođenja dokaznih radnji biti dovedene državnom odvjetništvu, odnosno specijaliziranom odvjetništvu koje vodi predmet.

Vezano za suzbijanje nezakonitih migracija rekao je da su jučer imali više uhićenja i da to kontinuirano rade, a ove godine je uhićeno 1120 krijumčara. Naglasio je da je to prioritet za hrvatsku policiju koja će i dalje fukusirano raditi na tom fenomenu. – Hina